25. aprillil linastub kinodes tempokas põnevusfilm «Sabotaaž», kus Hollywoodi legendaarseim märulistaar peab võitlust julma narkokartelliga. Augusti lõpus näeme aga Arnold Schwarzeneggerit filmis «Palgasõdurid 3», mille uus lavastaja lubab vaatajateni tuua triloogia parima filmi. Samuti pidavat Arnoldil olema seal kanda kaalukam roll kui eelnevates osades.

Arnold Schwarzenegger on hetkel 66-aastane. Pöördudes tagasi filmitööstusesse, pidi näitleja taastama endise sportliku vormi, mis kuberneriks olemise ajal oli veidi rooste läinud. Hiljutises intervjuus tõdes näitleja, et teeb igapäevaselt vähemalt pool tundi jõutrenni, milles on ta vaieldamatult äss.

Omal ajal saavutas kõigest 19-aastane Arnold kulturismi Euroopa MM'il kõrgeima koha ehk Mr. Europe tiitli, millele järgnes ridamisi edukaid esinemisi rahvusvahelistel võistlusetel kulturismis. Need võidud sillutasidki Austriast pärit tulevasele superstaarile tee Ameerikasse,
millest ta oli juba lapsena unistanud.

Arnold Schwarzeneggeri näitlejakarjäär sai alguse 1970. aastal, kui ta sai rolli filmis „Herakles New Yorgis". Tol ajal panid produtsendid talle näitlejanimeks „Arnold Strong", sest näitleja austriapärane perekonnanimi oli ameeriklaste jaoks liialt keeruline.

Paraku pidi Arnold Schwarzenegger oma kümme aastat ootama, enne kui temast sai maailmakuulus märulikangelane. Möödunud sajandi 90-ndatel tulid kinolinale filmid, mis viisid ta kuulsuse tippu ja tänu millele võitis nii läänemaailma kui Ida-Euroopa filmisõprade südamed. Võib kindlalt väita, et just tänu Arnoldile muutus tollal kulturism noorte
seas nii popiks. Paljud need, kel praegu aastaid üle neljakümne, meenutavad nostalgiaga aegu, kui hämarates videosalongides sai vaadatud selliseid kultusfilme nagu „Barbar Conan", „Terminaator", „Commando", „Kiskja" ja „Jooksev mees", mis andis inspiratsiooni filmi
„Näljamängud" loojatele.

Tänu nendele filmidele sai Arnold Schwarzeneggerist midagi enamat kui tavaline filmistaar. Olemata sünnipärane ameeriklane, sai temast Hollywoodi sümbol ja „ameerika unelma" elav kehastus.

Saades California kuberneriks, lahkus näitleja aastateks filmitööstusest. Aastatel 2003-2011 ei mänginud ta üheski filmis, kui välja arvata pisirolli filmis «Palgasõdurid», kus lõid kaasa pea kõik parimad märulistaarid. Kuid Arnold on kinotööstuses tuurid üles võtnud. Käsil on mitu uut filmiprojekti, mille hulgas ka jätk filmile „Terminaator", mis peaks kinodesse jõudma järgmisel aastal.

Aga juba lähiajal kohtute te Arnoldiga filmis „Sabotaaž", mis on ülimalt kaasaegne, kuid samas siiski ka nostalgiahõnguline märul. Võite kindel olla, et see tempokas põnevusfilm viib teie võitlusvaimu lakke!