“Dust and Thunder” kontsertfilm räägib sellest, kuidas esialgu väikse kontserdisarjana planeeritud Mumford & Sonsi etteaste Lõuna-Aafrika publiku ees muutus ootamatult suureks fenomeniks.

Kui Mumford & Sons Lõuna-Aafrika turneed planeerisid, tundus see bändi liikmetele väikese seiklusena — nad kuulutasid välja käputäie kontserte ja panid müüki vaid 5000 piletit. Piletid müüdi aga hoobilt läbi ning siis, kui müüdud piletite arv ulatus juba 85 tuhandeni, oli bändile selge, et tagasihoidlikust ettevõtmisest oli üleöö saamas täieulatuslik kontsertturnee.

Lõuna-Aafrikas tohutult menukas briti folk-rokkbänd võeti vastu äärmise elevusega ning tuurist tehtud filmis näebki Mumford & Sonsi võimsaid lõpukontserte, mis toimusid kahel õhtul Voortrekkeri monumendi amfiteatris.

Auhinnatud kontsertfilmilavastaja Dick Carruthersi poolt üles võetud põnevad ja tundeküllased kaadrid moodustavad tõeliselt suurejoonelise kontsertfilmi, mis on tõenäoliselt bändi seni parim.

Filmis kuuleb uusi lugusid "Wilder Mind" albumilt ja Johannesburgis koostöös Baaba Maali, The Very Besti ja Beatenburgiga lindistatud miniplaadilt ning näeb, kuidas publik ka vanadele lemmikutele vaimustunult kaasa laulda möirgab.

""Dust and Thunder" tabab imeliselt hästi seda, mis teeb Mumford ja Sonsist erilise lavabändi, ning toob vaatajani Pretoria linna kõrval asuva kontserdipaiga maalilise ilu," märkis Forum Cinemase programmispetsialisti Henryk Johan Novod, kelle kinnitusel on film loodud spetsiaalselt kinoekraanidel kogemiseks. "Forum Cinemase kõige kaasaegsemas Scape kinosaalis Coca-Cola Plazas saabki Mumford & Sonsi efektset kontsertfilmi nautida Dolby Atmos heli ja 4K pildiresolutsiooniga,” lisas ta.

"Mumford & Sons: Dust and Thunder" kontsertfilmi linastus toimub ainult ühel õhtul, 8. novembril Tallinnas Coca-Cola Plazas ja Tartus kinos Ekraan.