Omapäraste avalduste poolest tuntuks saanud organisatsioon Peterburi ja Leningradi Oblasti Kommunistid (PLOK) teatavad oma koduleheküljel, et hagi antakse sisse Venemaa ringhäälingu (VGTRK) Rossija ja telekanali RTR peadirektori Aleksandr Ljubimovi vastu.   

Kommunistide arvates sunnib seriaali 30. aastapäevaks valminud uuendatud, värvilise versiooni näitamine vaatajaid hankima endale filmi originaali „teistel kandjatel, mille kvaliteet on traditsiooniliselt telesignaalist kehvem, mille tõttu halveneb nende nägemine, närvisüsteem".

„Kostja süü tõttu meie ja meie pered oleme rahvapeo 9. mai võidupüha eel sunnitud oma laste patriootilist kasvatust piirama, sest RTRi toodetud seriaal ei oma värviliseks muutmise tõttu originaalile omast kunstilist kvaliteeti," seisab kommunistide avalduses.

Peterburi ja Leningradi Oblasti Kommunistid (PLOK) kutsusid juba varem televaatajaid „17 kevadise hetke" värvilise versiooni näitamise vastu protestima, nimetades seda „atentaadiks Nõukogude kinokunsti aardelaeka vastu".  

Vjatšeslav Tihhonovi kehastatud Teise maailmasõja aegse luuraja Stirlitzi seiklustest pajatava 12-osalise kultussarja näitamist alustas Eestiski nähtav RTR Planeta alates 4. maist. Igal õhtul kell 19.45 näidatakse järjest kaks seeriat.

PLOK on ka varem teravalt kritiseerinud videolaenutuses või kinodes/teleekraanil jooksvaid filme. Näiteks mais 2008 mõistsid kommunistid hukka „Indiana Jonesi ja Kristallpealuu kuningriigi".