Elumees

Elumehe kuulsaimat lugu on Youtube’is vaadatud üle 106 000 korra. Ta tegutseb produtsent Gunnar Loho tiiva all ning peab laulmist oma hingeasjaks. “Olen seda lapsest saadik teinud ning hetkel tegelen ainult muusikaga,” jutustas Elumees, kes hakkas muusikuks juba 12-aastaselt. Soolokitarristiks on Elumehe bändis Anne ja Gunnar Loho verinoor poeg Artis, kes ei pea oma kohustusi sugugi kergeks. “See on tõsine töö,” kirjeldab ta.  

Dokumentaalfilmi meeskond jälgis Elumehe ülesastumist Rakveres, kus maja oli murdu rahvast täis, tehti koos lugematul hulgal pilte ja nauditi ehtsat maapidu. “Alati on maja täis, kui on Elumees peal,” teadsid fännid rääkida. Egas midagi, tuleb uskuda, kui ka telepilt seda keelt räägib. Naist Elumehel pole, küll aga ohtralt naisfänne, kellel jagub noormehe kohta vaid järgmisi sõnu: “Seksikas! Nii nunnu! Nii head laulud! Ta on nii armas!“ 

Ergo Korp

Elumehest veelgi populaarsem on Youtube’is suur, tüse ja veidi ülbe suhtumisega Ergo Korp, kelle kõige tuntumat lugu on klikitud 177 000 korda. Ergol on enda sõnul seljataga hullumeelne karjäär, kuid nüüd olevat ta rahulikumaks jäänud, kuna majas on uus naine ja pisike laps. “Vanasti sai hullult möllatud, aga nüüd enam ei viitsi,” ütleb ta häbenemata. 

Ergo pottsepast ja mänedžerist isa leiab, et poiss peaks esinema suurel laval ja sedasama on arvanud ka Vello Orumets ja kuulus rahvalaulik Erich Krieger. Ergo aga ei häbene, et on kõrtsimuusik. “Ma ei kujuta ette, et peaks viina võtma Riho Sibula jorisemise saatel,” põlastab ta. Päinurme jaanitulel ülesvõetud kaadrid räägivad aga selget keelt, et ega keegi ikka kaine peaga Ergo muusikat kuulata ei taha. “Kui õlu ja viin mõjuma hakkab, siis tuleb ka rahvas tantsima,” tunnistab mees.

Respekt

Kõigist kolmest artistist kõige tuntum ja vaadatum on 297 000 Youtube’i klikiga popmuusika duo Respekt, mis koosneb kahest lauljast Kerdo Mölderist ja tema kaaslasest Janest. Nende äri õitseb nagu hästiväetatud tublipeenar. “Pole ühtegi vaba nädalavahetust, sõidame paari päevaga kõva 2000 kilomeetrit maha. Hullemad kohad on Rakvere, Haapsalu, Võru, seal ikka on metsik kaasaelamine,” jutustab Kerdo õhinal autoroolis. Seltskond on suur — kaasas on ka lapsed.

Dokumentaalfilmi meeskond jäädvutab Respekti esinemist Eoste külas Põlvamaal, kus muusikud võetakse nii suure lugupidamisega vastu, et külavanem isiklikult aitab neil sauna kütta ja lahendab muresid. Prognoositud 800-900 purjus külalist voolab ilusti kohale ning telepilt räägib enam kui tuhat sõna — eestlane ongi tantsulõvi ning juua meeldib talle end laua alla!