Majas toimus ka midagi positiivset: Helena jäi küll oma senisest silmarõõmust Taavetist ilma, aga ta on leidnud juba uue huviobjekti - Raidi, kes paistab tähelepanu ka üksjagu nautivat.

Uuskasutuskeskusesse disaineriandeid proovima

Selle nädala ülesanded algasid Uuskasutuskeskuses, kus mõni osaleja oli esimest korda elus.

Külaliskohtunik, Delfi moeportaali Catwalk peatoimetaja Mari-Liis andis hoolealustele ülesande: Uuskasutuskeskuse rõivastest tuli endale kokku panna särtsakas ja originaalne hipistiilis komplekt, millega kõlbaks minna suvisele festivalile. Kuigi hipiajastu jääb noortest kaugele, oldi üllatavalt leidlikud ja festivalile võis suunduda tõeliselt kirev paraad.

Modellid olid pärast esimest ülesannet ärevil ja lootsid, et neid viiakse glamuursele üritusele, aga peagi leidsid nad end hoopis Läänemaa mereäärsest Ranna rantšost. Väravas tervitasid neid hobused ja muud loomad. Talus kasvanud ja ehitustööl karastunud Joosep tundis end maal nagu kala vees, aga linnapoisid Kristjan ja German kirtsutasid nina.

Poriloopimine ja karm karistus

Festival siiski toimus – seekordne klient Crocs varustas modellid nimelt värvikirevate kummikutega, mis on muusikafestivalidel oluline moeaksessuaar. Modellide esimene ülesanne oligi teha Crocsile lühike reklaamvideo nii, et kummikud ideaalselt kaadris oleks. Konks oli aga selles, et kui videot tehti paarikaupa, siis võidulootus paistis vaid ühele osalejale. Seega oli koostöö kõrvalt tarvis ka välja mõelda, kuidas oma partnerit üle trumbata.

Modellide reaktsioon mudasele karjamaale püsti pandud "festivalilava" peale oli täis metsiku lääne vaimu - osalejad tormasid hullunult mutta ja kukkusid üksteist poriga loopima! Saate külalisesineja Merlyn Uusküla laulude saatel lustides ununes kummikureklaam mõnelgi sootuks. Võitjaks kuulutati Antonio, ülesande nõrgimad olid Rait ja Joosep, kes ka ise tunnistasid, et lollitasid mudas niisama. Karistuseks kupatas Mari-Liis nad järgmiseks hommikuks taluperemehele appi sõnnikut rookima.

Intriigid veel enne päikeseloojangut

Veel ühe üllatusena liitus seltskonnaga matkajuht Andres Karu, kes kuulutas, et modellid ööbivad telkides, mis tuleb neil endal püsti panna. Sooja duši alla minekust võis vaid unistada - muda uhuti maha aiavooliku abil.

Et ühte telki sattusid parimad sõbrannad Nastja ja Alice ning nende verivaenlane Evelina, ei tasunud idüllilist ööd loota. Tüli kisti üles veel enne päikeseloojangut – kaaslased tegid Evelinale etteheiteid, et too on modellimajas liiga lärmakas ega lase teistel uinuda.

Hommikul magasid modellid nagu notid ja ei ärganud isegi Mari-Liisi vile peale – nad tuli otseses mõttes telgist välja tirida. Modellihakatistele anti tunnike enda pesemiseks ja söömiseks ning fotosessioon võiski alata.

Raidil ja Joosepil tuli aga kõigepealt täita eelmisel õhtul saadud ülesanne ja kui Joosepile oli sõnnikurookimine käkitegu, siis Rait pidi suisa okserefleksiga võitlema.

Kaasmodellideks veis, hobune, pull ja hani

Nagu arvata võiski, oli ka seekordne fotosessioon inspireeritud loodusest ja loomadest – pildistamise teemaks oli "Metsik lääs" ja koostöös fotograaf Sandra Palmi ja stilist Johanna Eenmaga tehti reklaami rõivabrändile Jack & Jones.

Loomadega pildistamine osutus üliraskeks katsumuseks, mida ei pehmendanud ka kärsitu ja nõudliku profifotograafi suhtumine – Sandra eeldas, et modellisaatesse tulnud noortel on mingigi aim, milline üks moefoto välja peaks nägema. Paraku pidi ta paljudes pettuma ega jätnud oma arvamust enda teada.

Rait poseeris veisega, kes ei olnud koostööaldis ja Sandra pidi talle rohkelt märkusi tegema. Hätta sattus ka maamees Joosep, kellele tema paariline hobune küll väga meeldis, aga kes fotograafi nõudmistest kuidagi aru ei saanud. Hobustega tuli pildistada ka Kätlinil ja Germanil. Kätlini hobune ei püsinud paigal, hobustekarja kupatatud German tundis aga suisa surmahirmu ja kartis, et jääb perutavate suksude kapjade all sandiks.

Ainsana suutis hobuse taltsutada Alice, kes on varem hobust omanud ja tunneb nende hingeelu. Alice'it tabas häda aga hoopis ootamatust kohast – teda nõelas silma alla herilane ning ta sattus sellest nii suurde paanikasse, et lahistas mitu tundi järjest nutta.

Evelinal ja Antoniol oli kummalgi partneriks hani, kes otsustas Evelina sääre täis lasta. Neiu juhtis sellele häälekalt tähelepanu ja pälvis sellega taas kaasosalejate pahameele. German arvas, et Evelina loodab saate abil staariks saada ja pingutab seetõttu üle.

Anastassia ja Kristjan pidid rinda pistma suure musta pulliga. Mõlemad jäid fotosessioonil tõsiselt hätta ning konkurendid nimetasid Anastassiat "seksikiisuks", kes oskab võtta ainult ühesuguseid meelaid poose.

Päeva kokkuvõttes olid Sandra ja Mari-Liis šokeeritud – modellid olid uskumatult viletsad ja tase ühtlaselt nõrk.

Välja langes kõikide osalejate lemmik

Väljahääletusel tõstsid kohtunikud Liisi ja Toomas esile Kätlinit, kes halli massi hulgast silma paistis. Kiita sai ka Anastassia. Evelina suureks meelehärmiks nimetati ühe nõrgemana teda – neiu nimelt lootis, et kuna ta mitu nädalat järjest paremikku kuulus, andestatakse üksikud eksimused. Ka Rait kutsuti kohtunike ette, mispeale noormees laia žesti tegi ja oma kohta Evelinale pakkus. Kohtunikel oli asjast siiski oma arvamus ja saatest pidi lahkuma kõikide lemmik Joosep.