Sai selgeks ka see, millest modellilaager koosneb ja kuidas seal olemine välja näeb — lakkamatu õpe ja väljakutsed, kus neiud ja noormehed pidid Rootsist kohale lennanud kõnniõpetaja Marika Hansoni juhendamisel kiiresti selgeks saama modellikõnnaku ja seejärel osalema oma esimesel moeshowl. Etendusele oli lisatud ka knihv, mis tegi laval kõndimise eriti raskeks.

Pärast moeetendust praagiti esimesed õnnetud välja. Lõppvalik tehti pingelisel fotosessioonil, kus modellid pidid kohtunik Toomas Volkmanni valvsa pilgu all teostama pööraseid rollimänge, kus tuli kehastuda nii purjus inimesteks kui itsitavateks koolilasteks, rinda pista verejanuliste tulnukatega ning lahendada peretülisid. Enne veel aga said modellid korraliku ehmatuse osaliseks, kui nad pandi proovile pesuehtsate lõukoertega.

Et juba castinguvoorus pidid modellid üksteisega vahetumalt kokku puutuma, ei jäänud tulemata ka esimene inetu sõnasõda. Lõpphääletusel tehtud valikud üllatasid mõndagi osalejat, paar modelli kaotas närvi lausa sedavõrd, et hakkas kohtunikke ebaõigluses süüdistama.

Kuna enamikul noormeestel nappis pikkust, tuli suurel osal kompsud selga haarata ja modellilaagrist koju sõita. Ülejäänutest valiti kolm õnnelikku, kes pääsesid koos potentsiaalikamate neidudega saatesse. Nagu castingulgi, võistlevad ka modellisaate järgmistes osades poisid ja tüdrukud samadel alustel, neil tuleb täita täpselt samu ülesandeid ning soost tulenevaid erandeid ei tehta kellelegi.