Saade algaski osalejate valimisega ning kohtunikud tutvustasid uusi reegleid — pikkusest olulisem on nüüd fotogeenilisus ja esinemisjulgus ning hinnatakse ka küpsemat ja vormikamat ilu kui kõrgmoes. Hoolimata tulistest vaidlustest ei jõudnud žürii kuidagi üksmeelele ja võistlustulle pääses üks võistleja rohkem kui algselt plaanitud — tosina asemel saabus modellimajja 13 võistlejat, seitse neidu ja kuus noormeest.

Muudatused on toimunud ka kohtunike ridades — Urmas Väljaots siirdus seoses uue töökohaga Burberry moemajas Londonisse ning tema koha sai endale Delfi moeportaali Catwalk toimetaja Mari-Liis Helvik, keda modellisaate püsivaatajad mäletavad kui eelmiste hooaegade külaliseksperti. Mari-Liis sai lisaks veel ühe rolli — esmakordselt “Eesti tippmodelli” ajaloos on üks kohtunikest modellihakatistega pidevalt koos, jälgides muuhulgas nende käitumist, neid vajadusel toetades või korrale kutsudes. Mari-Liisist sai seega modellide põhiline tugiisik ja sõnumitooja kaaskohtunikele Liisi Eesmaale ja Toomas Volkmannile.

Seekordne modellide villa asub Meriväljal, kuid vaimustus uhkest majast vaibus kohe, kui selgus, et kohti on vaid 12 võistlejale. Paraku pidi diivaniga leppima Evelina, keda pahandas Joosepi käitumine — selle asemel, et koht tüdrukule loovutada, otsustas poiss naiste tuppa magama minna. Kohe ootas modelle ka esimene ülesanne — Mari-Liis käskis aja peale kohvrid tuppa viia ja endale voodikoht leida, võiduauhinnaks pääs aardekambrisse — sponsorite kosmeetikast, väärisehetest, kelladest ja moodsatest rõivastest pungil tuba, kuhu pääsevad vaheauhindade võitjad, kes võivad sealt endale valida terve sületäie kingitusi. Esimesena sai selle au osaliseks Diana, mis otseloomulikult tekitas teistes kadedust.

Sisseelamiseks pikalt aega ei antud, sest avapeo järgsel hommikul tuli sõita esimesele pildistamisele — Laulukaare serval ootas ees Instrumentariumi päikeseprillide fotosessioon Kirill Safonovi kleitides. Kõrgel tuule käes hakkasid mõnelgi jalad värisema ja fotograaf Kirill Gvozdev ei jäänud rahule. Lisaks elasid modellid üle ka vapustuse, kui otse nende silme all vigastas end laulukaare servalt köiega alla hüpanud ekstreemsuseotsija. Hirmsad karjed kaikusid veel kaua modellidel kõrvus ja neil oli üha suurem hirm jalga ebakindlale katusele tõsta.

Tekst jätkub pärast galeriid:

Kõige kehvema tulemuse said Evelina ja Alice, kuid Mari-Liis leidis, et üks neist võiks siiski lisapunkti teenida ning andis tüdrukutele võimaluse omavahel otsusele jõuda, kumb seda rohkem väärib. Lisapunkti teenimiseks oli vaja aga laulukaare servalt alla hüpata just nii, nagu seda tegi päeval viga saanud ekstreemturist. Evelina ja Alice olid mõlemad hakkamist täis ja valmis hirme ületama, kuid kuna nad ei suuda valikut teha, läheb hääletuseks — võimaluse lisapunkt teenida sai Alice.

Evelina võttis kaaslaste otsust väga südamesse ning eriti kurvastas teda, et tema vastu hääletas fotosessioonil temaga paaris pildistanud Taavet. Kui Alice siirdus hüppele, jäi Evelina kaare alla tujutsema ja pisaraid valama. Ta tundis end reedetuna. “Ma arvasin, et mul on siin rohkem sõpru,” nentis ta kurvalt. Mari-Liis aga arvas, et Evelina peaks kaaslaste otsusest oma järeldused tegema ja hoiatas, et selline see modellimaailm ongi — karmis konkurentsis võib pealtnäha parim sõber sulle noa selga lüüa.

Järgmisel päeval tuli modellidel end proovile panna taimetoidurestoranis Bliss, kus neid ootas ees moeshow, kus tuli publiku ees esitleda LA`V Eco Fashion ökorõivaid ja Vivian Vau kingi. Üllatuslikult tuli modellidele kõnnikoolitust tegema eelmise hooaja üks edukamaid võistlejaid Jekaterina Bulgarina, kes töötab modellina nii Eestis kui ka Milanos. Kui poodiumil juba piisavalt harjutatud, ootas võistlejaid rabav üllatus — harjutuspoodiumi asemel seisis nende jalge ees kaetud söögilaud koos õhtustajatega ning kõnnakut jälgida oli väga raske. Taavet ei suutnudki lauale astuda ja keeras segadusse sattunult otsa ringi. Pärast moedemonstratsiooni otsustasid kohtunikud, et kõige nõrgemad olid Taavet ja Alice, kes pidid karistuseks jalgsi Kristiinest Meriväljale kõndima.

Kui ülejäänud võistlejad kergete südametega modellimajja jõudsid, ootasid neid juba ees tõsiste nägudega Liisi ja Toomas ning selgub, et tegemist on esimese väljahääletusega ja modellide näod venisid pikaks — ka väljahääletuste kord sel hooajal on teistmoodi ja kõik toimub väga ootamatult. Kohtunikud võivad nimelt kohale sõita millal iganes — nad võivad võistlejaid oodata modellimajas, aga ka setil või koguni maanteel. Peagi said siiski kõik taas kergendatult hingata — seekord ei läinud keegi koju!