Kus ja kellega Lotte seekordses osas seikleb?

Esimeses osas Lotte reisis, ta päästis linnupoja Pippo, kes jäi linnuparvest maha. Seekordne sündmustik on teine — tegevus toimub Lotte koduskülas.

Kusagil Euroopas, suure mere ääres, asub Leiutajateküla, kus au sees on igasuguste majapidamises kasulike vigurite meisterdamine. Igal aastal korraldavad külaelanikud uute leiutiste võistluse. Üks kuulsamaid leiutajaid külas on energilise koeratüdruk Lotte isa Oskar. Tema peamiseks rivaaliks on jänes Adalbert, kelle abikaasagi kogu hingest võistlusest osa võtab. Võit oleks oluline suguvõsale ja teeks au kogu jäneste klannile. Järjekordse leiutiste võistluse eelõhtul leiavad Lotte ja tema sõber, kassipoeg Bruno, merest vettinud raamatu. Raamatu vahelt ronib välja mesilane Susumu, aednik kaugest Jaapanist.

Susumu õpetab külaelanikele võistluste eel mõned judoheiteid, mida viimased hakkavad agaralt kasutama oma igapäevaelu hõlbustamiseks. Külaelanike arvates on judost isegi enam abi majapidamisetöödes kui keerulistest ja tõrksatest masinatest.

Kellele Lotte film mõeldud on?
Film on rõhutatult perekeskne. Autorid on pidanud oluliseks propageerida normaalset ja tervet perekonnaele, sooja kodust õhkkonda, kus hoolitakse lastest, tegeletakse nende oskuste arendamisega, lugupidamist vanemate vastu, järjepidevuse olulisust, sõprust, abivalmidust.
Film on kõigile kellele, kes hindavad huumorit ja nalja. Kindlasti ei ole see ainult lastefilm, kuigi eelkõige on film lastele.

Kellega Lotte seekord seiklema hakkab?
Lotte hakkab seiklema Leiutajateküla laste ning teiste külaelanikega.
Kõige tähtsam tegelane, kes liitub filmikäigus, on mesilane Susumu, kes hakkab Lottele judot õpetama. Seiklused piirduvad esialgu Leiutajatekülaga, kuid hiljem viib jodu Lotte, Bruno ja Alberti Jaapanisse võistlusele.

Räägi pisut tegelaskujudest
Lotte on filmis kõikide ettevõtmiste hing. Ta on abivalmis, optimistlik ja julge, selge liidritüüp.

Bruno on leebe ja vaoshoitud Lotte sõber.
Jänesepoeg Albert kinnine tüüp, samas unistab ta sõprade leidmisest. Oskar on leiutaja ja tema maailm ongi eelkõige tema leiutised. Adalberti unistuseks on saada kuulsaks. Ta on optimist ja tagasilöögid teda ei heiduta.

Vana koer Klaus veedab vanas reisikohvris põõntutades oma pensionipäevi ja tema meelistegevuseks on reisilugude pajatamine. Kärbes Jaak on lihtsalt üks suur lobamokk. Mesilane Susumu aga võõramaalane, kes on sattunud võõrasse kultuuri ning õpib seda tundma.

Kes toreda joonisfilmi valmimise taga on?
Režissöörid ja lavastajad on Janno Põldma ja Heiki Ernits. Produtsendid on Kalev Tamm Riina Sildos . Originaalkäsikirja autoriteks on Janno Põldma, Heiki Ernits ja Andrus Kivirähk.

Originaalmuusika loojaks on Sven Grünberg, filmis esitab muusika Läti pop-bänd Brainstorm. Lotte tegelaskujule andis hääle Evelin Pang, Brunole Andero Ermel, Albertile Argo Aadli. Lembit Ulfsaki häält võib kuulda, kui juttu ajab Oskar, Adalberti luges Peeter Oja, Susumu Elina Reinold ja Jaagu hääl on Mait Malmstenilt. Klausi teksti luges Margus Tabor.

Millal ja kus filmi näha saab?
Alates 1.septembrist on film kinodes Coca-Cola Plaza, Ekraan, Narva Kino. Hiljem ka mujal Eestis ning Kinobussiga hakkab film ka ringi sõitma.