"Kanal 2 reklaamib järgmist osa saatest "Kodutunne" kus peategelaseks on "abivajava ohvri" rollis esitletud Küllike Sinisalu. Inimene kes on alles äsja enam-vähem saate tegemise ajal kriminaalkorras süüdi mõistetud raha omastamise eest Läänemaa Suurperede Liidust ehk siis reaalselt abi vajavate inimeste arvelt alusetult rikastumise eest. On muret tekitav et selle saate taustafilter on niivõrd kehv, et "kangelaste" rolli suudetakse panna inimene, kes on tegelikult võrreldav Liis Haaveli sarnaste antikangelastega," kirjutas Publikule murelik televaataja ning viitab kohtulahendile, mis on leitav Riigi Teatajast.

Selgub, et täna õhtul eetrisse jõudvas saates abistatav Küllike Sinisalu mõisteti tõepoolest mullu 15. detsembril Pärnu Maakohtus lühimenetluse korras süüdi karistusseadustiku paragrahv 201 alusel, mis käsitleb vara ebaseaduslikku omastamist, täpsemalt enda valduses oleva, leitud või juhuslikult oma valdusse sattunud võõra vallasasja ebaseaduslikku enda või kolmanda isiku kasuks pööramist. Sinisalu mõisteti süüdi selles, et olles MTÜ LSPL juhatuse liige, kasutas ta ajavahemikul 29. november 2013 kuni 28. august 2014 ettevõtte pangaarvel olevat raha isiklikuks otstarbeks. Summad jäid vahemikku 15 - 150 eurot ning kokku omastas naine ettevõtte vahendeid 687 euro ulatuses, põhjendades summasid ettevõtte asjaajamiskulude ehk kütuse-, laagri- ja koosolekukuludega.

Naisele mõisteti karistuseks 3-kuuline tingimisi vangistus ning rahaline karistus: 645 eurot sundraha ning lisaks tuli tal kanda kaitsekulud summas 174,48 eurot ning samuti menetluskulud summas 819,48 eurot. Sinisalu end kohtus süüdi ei tunnistanud, kuid tunnistas kohtus, et tunneb süüd, et ei kirjutanud, et summad olid “laenuks”. Paraku veenis kohut salategevuses paberimajandus ehk asjaolu, et kulutuste selgitused olid esitatud tähelepanu äratamatul viisil.

Publiku päringu peale vastas "Kodutunde" saatejuht Signe Lahtein:

"Küllike ei teinud sellest kohtuasjast meie ees mingit saladust. Tema sõnul on iga vaidlusalune sent ammu ühingu kassasse tagasi pandud. Suhtlesime sel teemal ka teise samas ühingus aktiivselt tegutsenud inimesega, kes kinnitas sama. "Kodutunne" ei käi aitamas pühakuid (vaevalt, et neid Eestimaal ongi!) ja selle saate idee pole premeerida täiskasvanud inimesi õigesti elatud elu eest, vaid aidata lapsi. Jah, Küllike on eksinud ja selle eest oma "vitsad" saanud. Kuid meil pole mingit põhjust arvata, et ta pole oma lastele hea ema ning et tema lapsed ei vääriks pesemisvõimalust või põrandat, kust läbi ei kuku."

Tegu on sama naisterahvaga, kellest Kanal 2 "Reporter" juba 2012. aastal pealkirja all "Soomes teeniv mees võttis Eestisse jäänud perelt kodu" loo tegi.

Hea lugeja, mida Sina "Kodutunde" abistatavate valikust arvad?