Traditsiooniliselt avatakse festival Eesti filmide esilinastustega. Festivali lööb teiste seas avatuks täna toimuval avatseremoonial esilinastuv, rahvusvaheliselt auhinnatud Eesti animafilmitegija Kaspar Jancise Eesti Joonisfilmi stuudios valminud uus animafilm "Piano" - peategelaseta film, kus peakaotanud tegelaste elud põimuvad dramaatilisel ja vähem dramaatilisel kombel ühes tavalises paneelmajas.

Lisaks esilinastuvad Chintis Lundgreni "Elu koos Herman H. Rottiga" (Chintis Lundgreni animatsioonistuudio), Ülo Pikkovi "Sebra ja kõik minu elu kardinad", Liis Viira "Magusam kui mesi" ning Hardi Volmeri, Urmas Jõemehe ja Ülo Kriguli "Urbanimatio".

Viiel päeval, 18.-22. novembril linastub Tallinna kinodes Sõprus, Artis, Coca-Cola Plaza, Balti Filmi- ja Meediakooli kinos Supernova ning Kanuti Gildi SAALis kokku 209 filmi, neist 5 täispikad animatsioonid.

Võistlusprogrammis linastuvad 40 filmi 20 riigist, neist 4 Eestist. Võistlusprogrammi hindab rahvusvaheline žürii koosseisus Emma de Swaef (Belgia), Tsvika Oren (Iisrael) ja Kalju Kivi (Eesti). Festivali Grand Prix’ on Nukufilmi ja Joonisfilmi välja pandud Heino Parsi NAEL, millega kaasneb rahaline preemia.

Tudengifilmide võistlusprogrammi hindab Eesti Kunstiakadeemia animatsiooniosakonna magistriõppe tudengitest koosnev viieliikmeline rahvusvaheline žürii ning võitja premeeritakse 2000 euro väärtuse online-kursusega mainekalt Ameerika Ühendriikide animatsioonikoolilt Animation Mentor. Väliskülalisi ning filmirežissööre saabub festivalile enam kui 20 riigist.

Festivali ajal toimub Tallinnas ka Baltimaade Animatsioonitööstuse konverents Baltic Animation Industry ning indie-mänguarendajate konverents IndieDev Days.

Festivali kavas on võistlusprogrammide kõrval mitmeid eriprogramme. Laiahaardelist valikut animatsioonidest näitab žüriiliikme Tsvika Oreni kureeritud programm “Animaassortii”. Täiskasvanutele on mõeldud hilisõhtune eriseanss “Late Night Love Club”, mille märksõnadeks on iha, kirg ja seksuaalsus. Eelkõige täiskasvanuid oodatakse vaatama ka õhtust huumoriprogramm “Late Night Comedy Club”. Väiksematele vaatajatele on mõeldud lasteprogramm “Mudilaste multilaegas”, kus oma maailma esilinastuse saab Andres Tenusaare ja Nukufilmi stuudio “Miriami kodutu koer”.

Panoraamprogramm “90 minutiga ümber maailma” koondab kahte ligi 90-minutilisesse seanssi läbilõike maailmas ilmunud animatsioonide koorekihist. “Kalju Kivi retrospektiiv” visandab vaatajale läbilõike tunnustatud filmikunstniku teostest. Rahvusvahelise animatsiooniliidu ASIFA Austria esindus toob Eestisse oma 30. tegutsemisaasta puhul kaks eksperimentaalprogrammi “Teekond abstraktsioonini” ja “Animatsiooni viirastused”, mis avavad animatsiooni võimalusi uudse ning piire-eitava käekirja abil.

Ulmelisi noote toob vaatajani ka sci-fi temaatilisi filme koondav “Tuleviku mütoloogiad”. Festivali programmis on oma koha leidnud kaks tasuta seanssi Balti Filmi- ja Meediakooli Supernova kinosaalis: Krakowi filmikooli tudengite tööd ning Visegradi ehk Ungari, Poola, Tšehhi ja Slovakkia viimaste aastate festivalide animatsioonide valitud filmiparemik. PÖFFi selleaastane Gruusia fookus on animatsiooniväljundi leidnud Kanuti Gildi SAALis linastuval seansil ning samasse saali oodatakse kõiki neuroloogiahuvilisi vaatama tasuta seansile, kuidas Ameerika Ühendrikkide Harvardi ülikooli teadlased neuroloogiat animatsiooni abil õpetavad.

Animated Dreamsi programmis on uue formaadina eriüritus Silent Movie Night, mis ühendab animatsiooni ning muusikameediumid. Ensemble for New Music Tallinn (ENMT), InnerSound Festivali ja Animated Dreamsi koostöös valminud kinokontserdil on publikul võimalus nautida üle Euroopa kokku tulnud muusikute live’ist saadetud animatsiooni- ja videokunsti. Paljud palad on spetsiaalselt linastuvate filmide jaoks komponeeritud.