1. Sarjas on kolm tegelast, kelle jaoks Julian Fellowes kirjutas spetsiaalselt tegelaskuju. Esimene nendest legendaarsete mõttekäikude poolest tuntud Countess Violet, keda kehastab Maggie Smith. Lord Robert Crawley roll loodi spetsiaalselt Hugh Bonneville’i silmas pidades ja John Bates'i tegelaskuju kirjutati samuti näitleja Brendan Coyle’i jaoks.

2. Downton Abbeys on John Batesil ohtralt saladusi. Kuid ka eraelus on tal väike saladus: tema nimi oli algselt David Coyle, kuid näitlejaks saades muutis ta oma eesnime. Nüüd kannab ta nime Brendan Coyle.

3. "Salatoimikutest" tuttavale Gillian Andersonile pakuti algselt lady Cora Crawley rolli. Anderson keeldus ja nii võttis rolli vastu Oscari-nominatsiooni saanud Elizabeth McGovern. Kas keegi kujutaks täna ette, et seda rolli oleks mänginud Gillian Anderson? Ilmselt mitte keegi...

4. Hugh Bonneville, kes mängib Lord Granthamit, on ka varem olnud "abielus" oma ekraanipartnerist näitlejatar Elizabeth McGoverniga. Nad mängisid abikaasasid show`s nimega "Freezingyears". Sarjas "Downton Abbey" sai nendest taas abielupaar.

5. Dr. Clarksonit (keda mäletatakse kui meest, kes oleks keisrilõikega võinud päästa Sybili) mängib näitleja David Robb. Robb ise on elanud läbi väga kurva sündmuse, tema abikaasa sooritas aastal 2013 enesetapu, sest võitles aastaid anoreksiaga. Pärast seda on David Robbist saanud rahvusvaheline eestkõneleja inimestele, kellel on söömishäireid.

6. Essexis sündinud ja kasvanud Michelle Dockery poleks äärepealt saanud leedi Mary osa. Põhjuseks tema Essexi aktsent. Kuid järjepidevus viib sihile - Michelle Dockery nägi kõvasti vaeva ja õppis selgeks selle õige inglise keele, mis sobis just Maryle.

7. Mary poega George Crawley`it mängivad tegelikult kaksikud poisid Oliver ja Zac Barker. See on teinud võtted tunduvalt lihtsamaks.

8. Võttepaigas on vaid üks magamistuba. Kuigi me näeme erinevaid stseene, kus nii Maryl, Edithil, Rose`il kui ka nende emal Coral on luksuslikud magamistoad, filmitakse need stseenid kõik ühes ruumis. Disainer muudab alati ruumis iga väikese detaili ja nii võib vaid tõeline kotkasilm tabada, et naiste magamistubade vaade aknast on alati üks ja seesama.

9. Leedi Edithit mängiv Laura Carmichael on küll õppinud näitlemist, kuid aastal 2010, kui talle pakuti rolli Downton Abbey`s, töötas ta hoopis arsti administraatorina.

10. Iga Downton Abbey episoodi filmimine maksis 1,6 miljon dollarit.