Kuuuurija

"Eks ma ikka vaatan ka, mida ma räägin. Ega ma loll ju ei ole, ega ma ju ei laamenda päris niisama. Meil on ju tegelikult sõnavabadus," rehmas Toompere, et tema enda tegevuses probleemi ei näe, pigem on asi valitsejates.

"See on täpselt see asi, mida me peame iga päev siin teatrilaval tegema – kuidas püanteerida stseene, kuidas jutustada seda, mis toimub inimese siseilmas, millised need konfliktid on," arutles teatritegija. "Tegelikult ma olen kasutanud seda Facebooki maailma treeningsaalina. Ma treenin ennast seal."

Praeguse valitsuse peale on mees vihane. "Ma käisin ämma-äia juures. Räägitakse võitmisest, aga reaalselt inimesed mitte midagi ei võida, formaalselt küll," kõneles mees näilisest pensionitõusust. "See on tohutu vastuolu, mind aeg-ajalt väga häirivad sellised demagoogilised võtted ja miks ma ei peaks sellel teemal kirjutama."

"Kui ma vaatan üleüldist poliitilist skaalat, siis juba aastakümneid on olnud väga keeruline öelda, et sotsid oleks sotsid, sest kõik poliitilised erakonnad, ükskõik, kus nad seal skaalal asetsevad – vasakul, keskel, paremal – kui nad teostavad võimu, nad nii või teisiti on sotsiaalsed," on Toompere Ossinovski juhatud erakonnale pahane, miks nood rusikaid rinnale taguvad ja uhkeldavad, kuidas nemad kõike teevad. Mees nimelt oli Reformierakonna juhitud valitsusega tunduvalt rohkem rahul, kuna siis tõusid ka toetused teatrile.

Aktsiisitõus meest ei morjenda: "Jama on see, et ta teeb meeletu miinuse eelarvesse, minul on ükskama, ma seda õlut ei joo," rääkis mees, kes eelistab hoopis konjakit ja veini. Ka Lätis pole ta käinud, ent naps samas ei jää temalgi ostmata.