Mainitud edetabel ei ole siiski mõeldud orwellilikuks rõõmuhävitajaks vaid pigem konstruktiivseks mõtteaineseks. Seda nii vaatajale kui ka loojale.

10. "Kalevi naised" (TV3)

Peldiku- ja absurdihuumoriga kurguni rikastatud "Kalevi naised" ilutseb siiani nii mõnegi vaataja õudusunenägudes.
Viga on selles, et taolise huumorižanri puhul peab näitleja keskmisest enam vaeva nägema. Kiirustades ja üle jala tehes jookseb telekast pahaaimamatute vaatajate tubadesse komöödia, kus nalja ei tehta. Hirmus!

9. "Pehmed ja karvased" (Kanal 2)

Poliit-nukuteater näib vaatajate silmis olevat teinud kolisevat allakäiku. Poliitikast, isegi kui see on nukkudest koosnev, oodatakse peenemat, filigraansemat ning samas ärapanijalikumat huumorit!
Vastasel juhul peaks keskenduma nooremale (kuni 6aastased) publikule!

8. "Laulge kaasa" (ETV)

Siinkohal võib välja kuulutada kurioosumi! Kui muidu peetakse eestlasi koorilaulurahvaks, siis varem Reet Linna poolt juhitud kaasalaulu-saade ajavat paljudel ihukarvad püsti!
Kas väikeses asulas vabaõhulava ees laulikute abil ja eeslaulja juhendusel lõõritavad kaasmaalased pole piisavalt lahedad?

7. "Auk seinas" (TV3)

2009. aasta kevadel vilksatas telemaastikult läbi Jaapanist sisse ostetud "Auk seinas". Vaatajaid painab see siiani, miks muidu leiab see jätkuvalt ära märkimist!
Näib, et jaapanlasi meeletult naerutanud palagan ajas siinkandi rahval hoopis südame pahaks. Siiski kiideti, et vette plartsatavad kuulsused tegid nii mõnegi väikelapse tuju heaks!

6. "Reporter" (Kanal 2)

Uudistesaate "Reporter" kallal võetakse põhjusel, et viimane ei olevat "ei liha ega kala". Ühed vaatajad süüdistavad "Reporterit" lumpenlikus kollasuses, teised kiruvad hoopis selle ühele küljele vajunud politiseeritust.
Samas visatakse tõrva sisse mett reporterite julgust ja krapsakust kiites.

5. "Kelgukoerad" (Kanal 2)

""Kelgukoerades" üritatakse mingit x-faili teha, paraku lambavillase maitsega ja kohmakalt," kirjutab lugeja. Lisaks ei meeldi vaatajaile osatäitjate vahetus.

4. "Mida teie arvate?" (ETV)

Vaatajate hambaid paneb krigistama saate "Mida teie arvate?" juhi Maire Aunaste võimas prevaleerimine ning teistele vahele segamine.
Võimalik, et eestlased pole harjunud niivõrd domineerivat olekut omava kaasmaalasega. Samas, vaheklipid on (mõnikord) üle prahi!

3. "Kälimehed" (TV3)

"Kälimeeste" kohta ütlevad vaatajad, et näitlejad on, aga sisu pole. "Piinlik, kuidas vaimutseda punnitatakse," kirjutab üks lugeja.
Samas antakse ka soe soovitus - tooge sisse "Vilde tee"-lik improvisatsioon!

2. "Kodu keset linna" (TV3)

Aastast 2003 eetrit valgustanud "Kodu keset linna" suurimaks miinuseks loetakse näitlejate "haltuuraefekti". Tõesti, vaatajad saavad imehästi aru kui näitleja on käinud kahe etenduse vahel väikest sarjaotsa lahmimas!
Ehk aitab "kodu" veenvamaks ja lõbusamaks teha uuel hooajal sisse toodud särtsakas Liina Tennosaar.

1. "Eestlane ja venelane" (Kanal 2)

Peab mainima, et tipus läks esiduol kõvaks rebimiseks aga siiski suutis "Eestlane ja venelane" pisut rohkem miinushääli ja -kommentaare koguda.
Sarjale heidetakse ette nii mitteusutavat näitlemist kui ka "Sulepeast välja imetud" tegevusliini, mis muudkui kaugenevat tegelikkusest.
Õnneks annab mõlemat viga parandada.

Lõpetuseks lisame ühe väga huvitava soovituse lugeja Mugabe poolt:

"Visake telekas välja, lööge puruks või võtke antenn tagant! Kolm esimest päeva on HULLUD JA VÄGA KARMID!

Võõrutusnähud: võib tekkida tülisid, närveldust, oskamatus kuidagi olla, hirm, teadmatus, harjumatus rohkem mõelda, leida asendustegevust, üllatavalt-ahistavalt rohkem suhtlemist.

Leidke koheselt alternatiiv - minge kinno-teatrisse, lugege, kuulake raadiot, muusikat, minge aeroobikatrenni, jõusaali, ujuma või lihtsalt õhtul jooksma-kõndima-jalutama.
Umbes 3-9 päeva hiljem kogete, et elus on palju rohkem pisiasju, mis rõõmustavad (te hakate nägema nüansse, meeled ergastuvad sh maitsemeel, lõhnataju, seksuaalsus), just perekondlike jms suhete tasandil ja maailm on totaalselt teine. Te olete aktiivsemad, erksamad ja osalete palju rohkem sotsiaalses keskkonnas ja lokaalses maailmas.

Ja telekast te enam puudust ei tunne, sest keegi ei lämmata teid labase infotulvaga. Lihtne? Proovi üks nädal ja näed, kas ma rääkisin sulle tõtt."