"Seal on suuri staare, aga ka väga andekaid lapsi," kirjeldab Vello Vaher talendisaadet, mis iganädalaselt naelutab Ameerikas telerite ette rohkem kui kümme miljonit televaatajat.

Pühapäeviti Kanal 2 ekraanile jõudev "Ameerika talent" on ameeriklaste jaoks suve kõige olulisem saade. Hoogne, särav ja rohkelt üllatusi pakkuv teleshow on kõik eetrisoldud aastad püsinud kindla liidrina vaatajate topis ja sama edukas on ka käesolev 11. hooaeg.

Esimese eestlasena nii suure "kaliibriga" talendisaates nii edukalt kaasa teinud Vello Vaheri sõnul on tegemist märgilise saatega, mida võib nimetada paljude teiste talendisaadete emaks. Ka Vello enda jaoks on saates osalemine olnud elumuutev: "Veel pool aastat tagasi arvasin, et lähen pensionile. Nüüd tunnen, et olen taaskord elus."

Täna startiv talendiotsing toob läbi sügise Kanal 2 ekraanile uskumatud etteasted, sest miljoni dollari suurust auhinda lähevad püüdma artistid üle maailma. "Peale minu võite näha suurepäraseid numbreid Jaapanist, Argentiinast, Mehhikost ja loomulikult Ameerika endi suuri staare ja väga noori andekaid lapsi," kirjeldab Vello Vaher, mida on alustavast saatesarjast oodata. Ise seda kõike nii lähedalt kogenuna kinnitab ta, et saade pakub vaatajatele nii traagikat, nalja kui ka inspiratsiooni.

Särava talendisaate loojaks on Briti superprodutsent Simon Cowell, kes sel hooajal on võtnud koha sisse ka "Ameerika talendi" žüriis. Teravmeelsete kommentaaride poolest tuntud Simon Cowell hindab talente koos supermodell Heidi Klumi, Spice Girlsist tuttava Mel B ning koomiku ja teletähe Howie Mandeliga.