"Surma vägiste" esimene osa on aina süngemaks minevate Potterifilmide loogiline jätk. Harry (Daniel Radcliffe), Hermione (Emma Watson) ja Ron (Rupert Grint) on suureks kasvanud ning nende kanda jääb kogu maailma päästmine kurja Lord Voldemorti (Ralph Fiennes) eest.

Võlurite maailm on langemas, Voldemort ja tema surmasööjad on võimu üle võtnud ning ainus viis, kuidas maailm kurjuse käest päästa, on hävitada kõik seitse varikätki, mille sisse on jaotatud Voldemorti hing. Paraku on Lord Voldemorti käsilaste ainus ülesanne kinni nabida Harry Potter.

Need, kellele Harry Potter korda läheb, ei saa kindlasti jätta ka seekord kinno minemata. Meeldetuletuseks võiks üle vaadata ka eelmised filmid või siis sirvida raamatuid, sest muidu ei pruugi isegi kogenenud Potteri-sõbrale kõik detailid paugupealt meenuda.

"Surma vägiste" lavastajaks on jälle David Yates (“Harry Potter ja Fööniksi ordu “Harry Potter ja segavereline prints”). Osades Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Tom Felton, Ralph Fiennes, Brendan Gleeson, Richard Griffiths, John Hurt, Jason Isaacs, Helen McCrory, Bill Nighy, Miranda Richardson, Alan Rickman, Maggie Smith, Timothy Spall, Imelda Staunton, David Thewlis, Julie Walters ja Bonnie Wright.

“Harry Potter ja surma vägised – Osa 2” jõuab meie kinolinadele 15. juulil 2011.