Rohkem kui poole sajandi jooksul on Berliini filmifestivalist ehk Berlinalest tänaseks välja kasvanud filmitööstuse üks olulisemaid kohtumispaiku – seal kohtuvad režissöörid, näitlejad, produtsendid, rahastajad, vahendajad, filmiostjad ja ajakirjanikud 130-st erinevast maailma riigist ning ligi pool miljonit külastajat, kes vaatavad koos üle valiku terve maailma filmiparemikust.

“Free Range / Ballaad maailma heaksiitmisest” linastub Berlinale festivali alaprogrammis Forum, mille valikukriteerium on lai - avangardsed, eksperimentaalsed filmid, esseed, pikaajalised vaatlused ja veel avastamata kinematograafilised maastikud. Forumi programmi peetakse Berlinale kõige põnevamaks osaks, kus piir kunsti ja filmi vahel on peaaegu nähtamatu.

Forumi programm on olnud rahvusvaheliseks stardiplatvormiks paljudele murranguliselt olulistele filmirežissööridele. Selle raames on oma avalöögid laiema publiku ees teinud nt. Jim Jarmusch, Béla Tarr, Aki Kaurismäki, Ken Loach, Michael Snow, Jacques Rivette, Andrei Tarkovsky, Wong Kar-wei, Helke Sander ja Margarethe von Trotta.

Veiko Õunpuu lavastajakäe all valminud "Free Range/ Ballaad maailma heakskiitmisest" on lugu algajast kirjanikust, kes oma tüdruku raseduse tõttu peab väga kiiresti otsustama oma koha üle ühiskonnas. Kui uudis teda tabab, on ta just äsja vallandatud oma töökohalt ajalehe juures ja kavatseb täielikult pühenduda kirjandusele. Kuidas elada nii, et hiljem poleks piinavalt valus mõttetult raisatud elu pärast, jäädes samal ajal härrasmeheks? Millised üleüldse on ühe inimese moraalsed kohustused?

Kultuurkapitali 2013 aasta preemiate jagamisel omistati "Free Range"ile "Aasta ilusaima filmi" preemia.
"Free Range'i" stsenaariumi kirjutasid Veiko Õunpuu ja Robert Kurvitz, selle produtsent on Katrin Kissa, operaator Mart Taniel, kunstnik Jaagup Roomet ja kostüümikunstnik Jaanus Vahtra. Osades: Lauri Lagle, Jaanika Arum, Laura Peterson, Roman Baskin, Peeter Volkonski, Meelis Rämmeld, Rita Raave jt. Filmi tootjafirma on Homeless Bob Production, ning rahvusvaheline müügiagent on LevelK Taanist. “Free Range’i" rahvusvahelise pressitööga tegeleb Charles McDonald, kes on esindanud Cannes’i, Berliini ja Veneetsia filmifestivalidel selliste režissööride nagu Jim Jarmusch, Ken Loach, Michael Winterbottom, Pedro Almodovar, David Cronenberg, Sofia Coppola jt filme.