“Seltsimees laps” on režissöör Moonika Siimetsa esimene täispikk mängufilm, selle stsenaarium põhineb Leelo Tungla raamatutel “Seltsimees laps” ja “Samet ja saepuru”. Film räägib loo kuueaastasest Leelost (Helena Maria Reisner), kelle ema Helmes (Eva Koldits) saadetakse stalinistlike repressioonide käigus aastal 1950 Siberi vangilaagrisse. Ema tagasi ootav väike tüdruk peab õppima, kuidas jääda iseendaks, vaatamata kodumaal toimuvatele süngetele ja kohati ka tragikoomilistele sündmustele.

Filmis teevad kaasa väga paljud Eesti armastatud näitlejad: Tambet Tuisk, Liina Vahtrik, Juhan Ulfsak, Lembit Peterson, Maria Klenskaja, Argo Aadli, Indrek Taalmaa, Sten Karpov, Anne Reemann, Maarja Jakobson, Piret Krumm, Ene Järvis, Pille Pürg, Maria Avdjushko, Aarne Soro, Tarmo Song, Helene Vannari, Kersti Tombak, Liisa Pulk, Maksim Demidov, Sandra Uusberg, Carmen Mikiver, Karoliina Krasikovski, Julia Aug, Anna Sergejeva, Linda Liis Aasmäe ja Roosi Luik.

Filmi produtsendi Riina Sildose sõnul oli üks vastutusrikkamaid ülesandeid filmi peategelase, 6-aastase Leelo osatäitja leidmine. Peakangelast kehastav Helena-Maria Reisner osutus viimaks valituks enam kui 150 tüdruku seast vanuses 6–9 eluaastat. “Kuigi nende tüdrukute hulgas oli mitmeid väga häid kandidaate Leelo osasse oli Helena vaieldamatult kõige silmapaistvam,” ütles Sildos.

Filmivõtted toimuvad üle Eesti, peamised paigad on Rägavere ja Porkuni mõisad, Muuga mõisakool, Valga ja Võru raudteejaamad, Kohtla-Järve staadion ja Tallinna kesklinn. Filmivõtted lõppevad 2017. aasta juunis.

Moonika Siimets on mitme tunnustatud lühi- ja dokumentaalfilmi autor. Tema tuntumad tööd on “Roosa kampsun” (2014), “Viimane Romeo” (2013), “Salme saladus” (2012) ja “Moekoer” (2010). Filmi operaator on Rein Kotov, kunstnik Jaagup Roomet ja produtsent Riina Sildos. Film valmib produktsioonifirmas Amrion. “Seltsimees lapse” esilinastus on planeeritud aastasse 2018, mil tähistatakse Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva.