Elton Johni ja Lee Halli muusikal „Billy Elliot“ põhineb samanimelisel filmil, mis esilinastus 2000. aastal ja kandideeris kolmele Oscarile. Muusikal esietendus 2005. aastal Londonis.

See on liigutav lugu teismelisest Billyst, kelle elu muutub täielikult pärast päeva, mil ta poksitrenni minnes satub pealt vaatama balletitundi. Tantsust saab Põhja-Inglismaa kaevanduslinnas kasvanud nooruki elu, kirg ja siht. Pärast pikki siseheitlusi ja eneseületusi saab Billy unistus balletiartistina lavale astuda tõeks – tantsukirg muudab tema elu.

Tõsielul põhinev Billy Ellioti lugu on ehe näide, kuidas iga laps võib jõuda oma salajaste unistuste täitumiseni. Tuleb vaid olla sihikindel ning mitte lasta end heidutada täiskasvanutemaailma seatud reeglitest ja takistustest.

Sama muusikal esietendub Nordea kontserdimajas järgmise aasta märtsis. Eestis on muusikali lavastajaks Teet Kask, muusikaline juht on Kaire Vilgats, kunstnik Maria Ducasse (Norra). Projekt sünnib NoorTeater MTÜ ja Oslo teatri Scenekvelder (Norra) koostöös.