Täiesti uues koosseisus tuli ettekandele 1987. aastal Alo Mattiiseni ja Jüri Leesmenti kirjutatud fosforiidivastane laul “Ei ole üksi ükski maa”.

Alo Mattiiseni ja Jüri Leesmendi sulest on pärit ka “Eestlane olen ja eestlaseks jään”, mida laulis Ivo Linna. Sama olulised kui eestlaste jaoks on Mattiiseni isamaalised laulud, on ka Tõnis Mägi “Koit”, mida seekord tõlgendas võimsalt Tartu Akadeemiline Meeskoor.

Renè Eespere eeposliku koorilaulu “Ärkamisaeg” kandis ette HaleBopp Singers. Tänapäevalgi aktuaalse Ultima Thule laulu “Liivimaa pastoraal” esitas legendaarne Riho Sibul ise. Lydia Koidula tekstile kirjutatud Rein Rannapi lauluga “Eesti muld ja Eesti süda” korra juba rahva poolehoiu võitnud Ines ja Valdo Randpere laulsid seda selgi pühapäeval. 

70ndatel mittesoovitud lugude hulka kuulunud Uno Naissoo “Mu kodu” on rahva südamesse jäänud Jaak Joala laulduna, nüüd aga täitus Pearu Pauluse unistus selle loo laulmisest. Tänapäeva popmuusikat esindas möödunud aastal enim kõneainet pakkunud HU? “Depressiivsed Eesti väikelinnad”, mis kõlas uudsena Kaire Vilgatsi esituses.

Saatesarja 70-liikmelist muusikaasjatundjatest koosnevat akadeemiat esindasid Priit Hõbemägi, Hirvo Surva ja Contra. Saadet juhtis Alari Kivisaar.