1500 istekohaga Baltimaade suurima vabaõhufilmifestivali avafilmiks oli enam kui 500 armastusfilmist kokku monteeritud nimeka ungari filmimehe György Pálfi mängufilm „Final Cut: daamid ja härrad”. Tervitussõnad kandsid ette PÖFFI "ema" Tiina Lokk ja Tartu linnapea Urmas Kruuse. Avaõhtul oli raeplats rahvast lausa nii pungil täis, et hilisematel saabujatel tuli filmi tihedas rivis seistes nautida.

Festivali põhiprogrammis on mitu festivalide menukit nagu ameeriklaste „Prints Laviin”, brittide „Kvartett”, jaapanlaste „Armastuse nimel” ja prantslaste „Päevade vaht”. Filmiklassika programmis tuuakse vaatajateni sedakorda nimeka kanada režissööri David Cronenbergi kultusteos „Kärbes” (1986) ja Bee Geesi menuhittidel põhinev diskoklassika „Laupäevaõhtune palavik” (1977) John Travoltaga peaosas.

Eesti filmidest näeb festivalil värskelt valminud dokumentaalfilmi „Üheshingamine”, mis läbi ameeriklase silmade räägib eesti koorilaulu traditsioonidest, samuti Moonika Siimetsa kolkamuusikali „Viimane Romeo”, mis pälvis tänavu aasta parima tudengifilmi auhinna.

Muusikadokumentaalide programm toimub tänavu kinos Ekraan. Teiste hulgas näeb publik nii parima dokumentaalfilmi Oscari pälvinud linateost „Searching for Sugar Man”, prantsuse legendaarse laululooja Serge Gainsbourg’i intiimset pihtimust „Gainsbourg Gainsbourg’ile”, aga ka Sahara kõrbes toimuvast muusikafestivalist kõnelevat filmi „Woodstock Timbuktus”.

Filmiprogramm Raekoja platsil algab iga päev kell 22. Kõik filmid on tõlgitud eesti keelde ja on vaatajatele tasuta. Ekraani dokumentaalfilmide programmi pilet on 4 eurot. Festival kestab 10. augustini ja kokku on programmis 19 filmi.