Festivali avalöögiks oli kollide koledusvõistlus, mis kasvas madinaks koledate ja ilusate kollide vahel, kui viimased ootamatult üritusele saabuvsid ja ühiskonnas käibiva suhtumise vastu – koletised ei või olla ilusad – protestima hakkasid.

Vaatemängu autorid on tuntud koreograafid Rene Köster ja Madleen Teetsov-Faulkner.

Pühapäevani kestva festivali programmist leiab kolme päeva jooksul kõige paremaid, värskemaid ja pöörasemaid õudus- ja fantaasiafilme, kultusklassikuid ja taasavastusi filmikunsti varakambrist.

Esilinastub kaks uut Eesti filmi: Mart Sanderi õudusfilm „Juhuslik nimetaja” ja dokumentaalfilm „Tartu Video kroonikad”, mis annab ülevaate 1980ndatel alguse saanud põrandaalusest videokassetibuumist.

Kokku on festivali kavas 29 pikka filmi – rohkem kui kunagi varem. Lisaks võistlevad Haapsalus Euroopa parimad lühikesed õudus- ja fantaasiafilmid, millest parim pälvib maailmas väga hinnatud Méliès D’or´i ehk Kuldse Mélièsi nimelise preemia nominatsiooni. Samuti linastub lühikeste žanrifilmide eriprogramm „Väikesed luupainajad”. Tänavune festivali fookus on pühendatud fantastilistele olevustele.