Film põhineb Antti Tuuri samanimelisel menuraamatul ning raamatu autor on koos režissöör AJ Annilaga ka filmi stsenaariumi autorid.

"Igitee" valmib kolme riigi koostöös – Soome, Eesti ja Rootsi. Filmi produtsent on Ilkka Matila MRP Matila Röhr Productions Soomest, kaastootjateks on Eesti poolt Kristian Taska Taska Filmist ja Rootsist Martin Persson.

"Film räägib loo, millele on paralleelid ka Eesti minevikus. Jätkan "Igiteega" ajalooliste filmide tootmise traditsiooni, mis on mulle väga südamelähedane," ütles Kristian Taska. Taska Film on varem tootnud linateosed "Nimed marmortahvlil", "Puhastus" ja "1944".

"Mahavaikitud lugudel on tähtis osa iga rahva ajaloos. Nad tulevad alati lõpuks päevavalgele ja aitavad meil paremini mõista ennast ning korraldada tulevikku," sõnas Ilkka Matila filmi sisust kõneledes.

Filmi näitlejad moodustavad muljetavaldava rahvusvahelise ansambli, nende hulka kuuluvad Tommi Korpela, Sidse Babett Knudsen, Ville Virtanen, Sampo Sarkola, Irina Björklund. Eesti näitlejatest löövad kaasa Lembit Ulfsak, Hendrik Toompere, Harriet Toompere ja Hendrik Toompere Jr.

Filmi kunstnik on Kalju Kivi ja kostüümikunstnik Eugen Tamberg. Monteerija on Tambet Tasuja ja arvutiefektid tulevad firmast Frost FX.

Mängufilm "Igitee" sai esimese välismaise filmina toetust uuest toetusprogrammist Film Estonia ja ka Eesti Filmi Instituudi vähemuskaastoomistoetust.