Gruusia päritolu režissöörist Zaza Urushadzest, kes lavastas Oscarile kandideerinud filmi "Mandariinid" on saanud ametlik liige Ameerika filmiakadeemias Academy of Motion Picture Arts and Sciences.

Mainekas organisatsioon kutsus Zaza Urushadze grupiga liituma. Nimekirjas oli 322 inimest, sealhulgas globaalselt tegutsevad superstaarid Emma Stone, Benedict Cumberbatch, David Oyelowo ja teised tuntud inimesed, kes filmiakadeemiasse kutsuti.

Igal aastal lisab filmiakadeemia rohkem kui 100 uut hääleõigusega liiget oma ridadesse, sealhulgas näitlejad, operaatorid, direktorid, kirjanikud, tootjad ja juhid.

Kuulumine Ameerika filmiakadeemiasse on ainult kutsetega. Oscari nominendid saavad sinna automaatselt, kuid teistel peavad olema oma valdkonnast kaks sponsorit.

Urushadze film "Mandariindi" kandideeris Oscarile parima võõrkeelse filmi kategoorias tänavu Academy Awardsil.

Film keskendus Eesti päritolu vanemale mehele, kes hoolitses kahe haavatud sõduri ees üheksakümnendate teisel poolel Gruusia sõja ajal.

"Mandariinid" film on võitnud auhindu Varssavi, Mannheim-Heidelberg, Palm Springs ja Seattle ja paljudel teistel rahvusvahelistel filmifestivalidel.