Pool saatesarja jooksul kogutud telefonihääletusel saadud tulust annetab Kanal 2 Eesti liikumispuudega laste heaks.

“Ajal, mil iga päev toob meile sõnumeid ja soovitusi kulude vähendamiseks ning säästmise vajalikkusest, on põhjendatud hirm tekkinud neil, kelle jaoks toetus ja hool on küsimus elukvaliteedist.

Eelmise hooaja tantsusaatest massaažikuuriks abi saanud 15-aastane Briti ütles, et see protseduur aitas tal sõna otsese mõttes selja sirgu ajada. “Enne olin puha küürakas,” ütles ta sundimatu avameelsusega, kui kohtusime. Ja lisas “ma olen liigutatud, tänulik ja õnnelik, see tõesti muutis mu elu, andis enesekindlust ja lootuse minu unistuse — saada muusikalinäitlejaks — teostumiseks”.

Ka ainuüksi selle tüdruku ellu tulnud pööre oleks piisav selliste heategevusprojektide toetamiseks. Aga neid abi saavaid lapsi on palju rohkem! Ma olen tõesti rõõmus, et saan oma kaasalöömisega neid toetada,” põhjendab Evelin Ilves patrooni staatusesse asumist.

Eesti Liikumispuudega Inimeste Liidu (ELIL) ja “Tantsud tähtedega” koostöö algas hittsaate esimesel hooajal, mil pool kogu telefonihääletusel saadud tulust jagati abivajajatele lastele üle Eesti. Sel moel õnnestus 2006. aasta sügisel koguda 832 560 krooni ning 2007. aastal 1 050 331 krooni.

“Meie jaoks ei ole “Tantsud Tähtedega” pelgalt meelelahutus vaid Eesti parim heategevussaade. See on parim saade puudega laste abistamiseks, kes soovivad elada võrdselt teistega ja olla võrdselt õnnelikud. Kanal 2 väärib suurimat kiitust ja kiitjaks on sajad puudega lapsed ja nende vanemad, kes saatest laekunud rahaga on parandanud laste tervist või elukeskkonda,” väljendas omapoolset tänu ELIL president Ants Leemets.

Kuna pool otsustusõigusest tähtede saatesse püsimajäämisel on televaatajatel ning telefonihääletusel, siis loodab Kanal 2 ka sel hooajal koguda liikumispuudega laste abistamiseks märkimisväärse summa.

Mart Sanderi ja Gerli Padari juhitavas kaheksas otsesaates astuvad tantsuplatsile tuntud ja armastatud avaliku elu tegelased — Erika Salumäe, Maarja-Liis Ilus, Piret Järvis, Evelyn Sepp, Henrik Normann, Arne Niit, Argo Ader ja Lauri Pedaja.

“Tantsud tähtedega” esimene otsesaade on eetris pühapäeval, 12. oktoobril kell 20.35 Kanal 2s.