Kontserdil esineb Ukraina folk-rock ansambel Haydamaky koos Eesti lauljate Tõnis Mägi, Ivo Linna, Ott Leplandi, Lenna Kuurmaa, Birgit Õigemeele, Sandra Nurmsalu, Karl-Erik Taukari, Rasmus Rändvee ja InBoiliga. Kaasa teevad ansamblid Svjata Vatra ja Elephants from Neptune, Kaitseväe orkester ja koor Ukraina.

Heategevuskontserdi tulu läheb Ukraina üksustele ja konfliktis kannatada saanutele esmaabivahendite hankimiseks.

Ukraina toetuseks on kuni 30. novembrini avatud annetustelefonid. Helistades numbrile 9007701 saab annetada 5 eurot, numbrile 9007702 helistades annetatakse 10 eurot ning 900 7703 annetatakse 20 eurot. Toetuskõnede eest ei võeta teenustasu.

Heategevuskontserdi idee autor on MTÜ Vaba Ukraina liige kindralleitnant Johannes Kert.

Tulekul on hulk tele- ja raadiosaateid Ukraina teemadel

Kontserdi eelõhtul näitab ETV Ukrainaga seotud saateid. Esmaspäeval, 20. oktoobril tutvustatakse "Meie inimeste" saates Ukraina noori tarbekunstnikke Juliat ja Eduardi, kes kohtusid Lvovis, kuid praegu elavad Pärnus. Eduard, kes veetis suure osa oma lapsepõlvest Pärnus ja seda paika palavalt armastab, pööras ka Julia „Eesti-usku“. Pärnu kesklinnas on nad avanud käsitööpoe, päris oma kodu rajamist plaanivad aga maale. Saade on ETV eetris kell 20.35.

Sama õhtu "Välisilma" dokumentaalfilm "Gaasirelv" (Rootsi 2014) algusega kell 22.10 näitab, mis on saanud Ukraina nn gaasirelvast poliitilise tööriistana. Omaaegne Nõukogude Liit rajas ida ja lääne vahel gaasitorude võrgu ühe majandusliku hoovana, kuidas idabloki satelliitriike koos hoida, kuid hiljem avas Saksamaa idapoliitika võimaluse tarnida nõukogude gaasi ka Lääne-Euroopasse. Just siis sõnastas Kreml põhimõtted, kuidas kasutada “gaasirelva”. Nüüd on see relv olnud piitsa ja prääniku poliitikas aktiivselt kasutusel.

Klassikaraadios kõlab 21. oktoobril Ukraina muusika mitmest vallast. Sarjas “Muusikatuba” kell 10 on eetris Ukraina Raadio lindistus ooperikontserdilt, kell 11 Ukraina tuntuima nüüdishelilooja Valentin Silvestrovi muusika. Valikut Ukraina klassiku Dmitri Bortnjanski loomingust kuuleb kell 14. Päevases kultuurimagasinis "Delta" on juttu Ukraina teemadel. Algusega kell 19 vahendatakse Kiievi kammerkoori kontserti vaimulikust koorimuusikast.

Raadio 4 eetris on kell 11.05 Ilja Bani vestlus teleajakirjanik Jakov Goppiga muinsuskaitsest Odessas. Raadiosillast Kiievi ja Tallinna vahel saab osa "Vaatevälja" saates algusega kell 14.05, saadet juhib Viktoria Melnyk.

Ukraina temaatika kõlab heategevuskontserdi eel ja järel veel mitmes rahvusringhäälingu päevakajalises tele- ja raadiosaates.