""Saja lugu" on olnud kõige inspireerivam sündmus, mis on viinud meid inimeste keskele. Nad on avanud oma kodude uksed, kostitanud meid, rääkinud muredest ja rõõmudest. Need lood ja muusika on liigutanud nii tegijaid kui ka inimesi," räägib Jazzkaare peakorraldaja Anne Erm ja lisab "See on lugu lihtsatest eesti inimestest. See on minemise, otsimise ja leidmise lugu."

Poeetiline üldistus Eestist läbi tema inimeste jõudis kontsertetendusena publikuni vaid ühelainsal korral selleks ainulaadseks sündmuseks kontserdipaigaks muutunud Noblessneri sadamalinnakus. ETV2 vahendusel jõuab suurejooneline kontsertlavastus nüüd ka televaatajateni.

Kontserdi sissejuhatuseks näitab ETV dokumentaalsaadet projekti tegijatest ja selle saamisloost ning püüab läbi "Saja loo" loojate leida vastust, kas ja kuidas on võimalik portreteerida eestlust ja eestlaseks olemist üldisemalt.
"Saja lugu. Kuidas portreteerida eestlast?" režissöör on Erle Veber, operaator Manuel Mägi, helirežissöör Enn Laidre, toimetaja Hele-Maria Taimla ja produtsent Helen Valkna.
Saates on kasutatud Meelis Muhu filmitud kaadreid kohtumistest "Saja loo" raamatus ja lavastuses portreteeritud eestlastega.

"Saja lugu. Kuidas portreteerida eestlast?" on ETV eetris 1. mail kell 20.10 ning tänavu Jazzkaare avanud ainulaadne suurteos "Saja lugu" jõuab ETV2 ekraanile 1. mail kell 22.00.