Tahan modelliks saada, sest jänes armastab porgandit!

Teatavasti kullatakse kauaoodatud formaatsaate "Eesti tippmodell" võitja üle ihaldusväärsete auhindadega, milles säravaim täht on leping modelliagentuuriga Premier Model Management, mis teenindab selliseid maailmakuulsaid brände nagu Chanel, Prada, Giorgio Armani ja paljud teised ning mille ridadesse kuulub lisaks kõikvõimsatele supermodellidele ka meie kodumaine säravaim pärl Karmen Pedaru. Teine ihaldusväärne auhind on rahvusvahelise Cosmopolitani esikaas! Vähetähtis pole fakt, et mitte ükski eestlane pole Cosmo esikaanel varem olnud...

Nende ja paljude teiste auhindade nimel astus võistlustulle hulk neidusid, kes kõik elevusega Nordic Hotel Foorumisse kogunesid. "Tegin kõvasti trenni, lugesin palju moeajakirju," rääkis üks kandidaat oma ettevalmistustest. "Minu mees ütles, et olen kõige ilusam ja kindlasti võidan," sädistas teine. Paljud põhjendasid saatesse tulekut sellega, et neile meeldib olla tähelepanu keskpunktis. "See on sama põhjus, miks jänes armastab porgandit!" lajatas üks neiu küsimuse peale, miks temast peaks saama supermodell.

Arne Niit: "Sul on paksu tüdruku kleit! Sul on liiga väiksed teksad!" 

Kohtunikepaneeli kuulusid moelooja Arne Niit, modelliagentuuri MJ-Models omanik Margit Jõgger ning tunnustatud moefotograaf Toomas Volkmann. Karmid kohtunikud ei andnud tüdrukutele armu ning oli ka põhjust. Väga vähesed suutsid nimetada paari disainerit, paljud panid aga hoopis puusse. "Ženja Fokin on õppinud koreograaf ja stilist, mitte moelooja!" ahastas Arne Niit tüdrukute rumaluse üle. Ning kui kandidaadid hakkasid moeloojatena nimetama enda tundmatuid sõbrannasid, tabas žüriid tõeline masendus.

"Valge inimese nahk on valge, miks sa ennast nii porgandiks päevitad?" pirtsutas Niit. "Su juuksed on nagu 60-aastasel! Oled kindel, et sul on ikka õige suurusega teksad? Sul on seljas paksu tüdruku kleit!" Kommentaare tuli kui oavarrest ja ükski neist polnud kiitev. "Nojah, raske valik tõesti, ma sain täna näiteks teada, mis moes on," pööritas ta silmi siis, kui oli vaja asuda valikut tegema.

Audrey Hepburn + Marilyn Monroe = pääs finaali

Enamus tüdrukuid olid äravahetamiseni sarnased - pikad ja peenikesed, kunstlike ilulisandite ja paar numbrit väiksemate ja ebaoriginaalsete riietega. Kunstküüned, -ripsmed, -päevitus ja juuksepikendused hakkasid silma iga kandi pealt. Mõnel tüdrukul paluti meik sealsamas maha võtta, mõni sai kõva mõnitamise osaliseks. "Oi, Shakira!" hüüatas Margit Jõgger, kui sisse astus neiu pikkade säärsaabaste ja vanamoodsate lokkidega. Väljapraagitud tüdruk nentis pärast kibestunult: "Olen enda välimusega rahul ja kui see neile ei meeldi, pole see minu probleem!"

Kui võitjad välja kuulutati, ei suutnud paljud oma eufooriat valitseda. Neiu, kes nägi välja nagu Audrey Hepburni ning Marilyn Monroe ristand, kilkas nii ohjeldamatult, et seda näidati lausa mitu korda. Kurvikas neiu ei suutnud oma õnne uskuda, sest olles veidi teist tüüpi kehaehitusega, lõi ta kohtunikud pahviks oma teadmisega moe- ja filmimaailmas. Mitte keegi teine polnud sellest teadlik, et filmis "Breakfast at Tiffany's" oleks algul pidanud peategelast kehastama hoopis Monroe.

Arne Niit: "Mis teil, Haapsalu juuksuritel, viga on?"

Ning siis algas pisarate voolamise ehk välimuse muutmise aeg ja televaataja sai osalistega ka nimepidi tuttavaks. Kuna saatesse valitud neiud olid eranditult pikkade juustega, siis pidid paljud oma kiharatest loobuma. Mõni nuttis ohjeldamatult ja kurjustas juuksuriga, mõni aga vaid muigas ükskõikselt. Kõige suurema muutuse läbi Lisann, kelle soengu üle Arne Niit üksjagu nalja heitis. "Mis teil seal Haapsalus viga on, et selliseid soenguid on vaja?" mõnitas ta Lisanni pulstunud juukseid. Neiu ei lasknud end sellest heidutada ja nentis külma närviga, et Niit ongi üks kummaline kuju. Ei saa aga salata, et inetust pardipojast sirgus televaataja silme all tõeline luik - supertulemus!

Anita tundis end kaamera ees ebakindlalt, Evelin ei kartnud seevastu üldse poseerida ning samasugused oli ka Adeline ja Keiu. Helina oli fotoaparaadi ees lõtv ja lodev, Lisann aga väga energiline. Triinu võttis ebaatraktiivseid poose, mida Liisi Eesmaa kommenteeris sõnapaariga "totaalne põiekas". Aleksandrale jäeti ta juuksed täielikult alles, mis tegi neiu tuju ka kaamera ees väga heaks. Ksenija kasutas oma volüümikaid kurve maksimaalselt ära ning Gerli Kai lõi Arne Niidu oma imekaunite helesiniste silmadega pahviks. "Sa meenutad mulle mu kunagist kaisukaru, kes oli saepurust ja plüüsist!" naeris ta.

Kaja Wunder teeb big entrance'i ja modellimajas käärib esimene skandaal

Siis ilmus lõpuks välja ka saatejuht Kaja Wunder, kes tõi kaasa üllatuskülalise Londonist, kelleks oli Premier Model Managementi juht Carol White. Kõigist kohtunike ette seatud neidudest tundis kuulsa agentuuri omaniku ära üksnes Ksenija. White ei jäänud ainsaks üllatuskülaliseks, tuppa astus 2 uhiuut neidu, kellele lisandus kaunisse modellikorterisse kolimisel veel 2 tükki - seega kokku 14, kes pidid ära mahtuma magamistubadesse, kus oli 3 voodit ja 8 narikohta. Keiu ja Gerli Kai kolisid elutuppa magama ning avaldasid lootust, et keegi võiks varsti saatest lahkuda. Naridega toa elanikud parastasid aga kahjurõõmsalt: "Garderoob on nende toas, seega neil ei hakka olema mitte mingit privaatsust, samas kui meie tuppa pole kellelgi mingit asja!"

Seega esimene skandaalikene on juba esile kerkinud, järgmistes saadetes pidavat minema vägagi tuliseks...

Vaata galeriid kõige esimesest castingust Nordic Hotel Foorumis! Kas tunned nende hulgast ära mõne neiu, kes ka finalistide hulka sattus?