Erika sõnas, et tal on koostamisel dokumendid ja paberid, mis lähevad kohtusse. “Kollane ajakirjandus ületas igasugused piirid minu suhtes ja siin teist asja/võimalust ei näegi. Korra on see kollane ajakirjandus kohtus juba kaotanud,” paljastas olümpiavõitja.

“Võib-olla see on kättemaks, teiselt poolt võib-olla see vastasperekond tahab end reklaamida,” tõdes Salumäe ja lisas, et kogu olukord on tugevasti ülepingutatud.

“Usun, et Sirlil on kõik kenasti. Neil on nii suur elamine, et noored elavad all. Teised elavad üleval ja suur territoorium, bassein. Lõunamaa kohta väga ilus elamine. Ma usun, et Sirlil on kõik hästi,” jäi ema oma tütre elu suhtes lootusrikkaks.

“Ma ei nimetaks seda tüliks,” vastab Erika Evelini küsimusele, kas Salumäed ja Uustalud on riius. “Meie elu vaated ja arusaamad, väärtushinnangud on niivõrd erinevad, et meil paljus asjas kooskõla ja arusaamisi ei ole,” lisas Erika.

Ent ehkki meediasse on lekkinud mitmed videod ja fotod Sirli ja Gowri kaunist pulmapeost, ei olevat noored Erika sõnul veel siiski seaduslikud abikaasad. “Mina emana ei tahaks mingit allkirja anda, see on sinu otsus, lähete koos,” põhjendas Erika Salumäe oma tütre suhtestaatust ning seda, miks ta emana oma alaealise tütre Sirli abiellumiseks volitust ei andnud.

Enim kahju on Erikal Sirli pooleli jäänud haridusteest, kooli nimel rabas Erika palju tööd teha ning tunnistas mokaotsast, et lapse õppemaks oli ka üks põhjuseid, miks ta oma olümpiamedali maha müüs. “See oli väga kallis kool, ta oli kooli üks edukamaid õpilasi, tegi ära eksamid Inglismaa Cambridge’i komisjoni all,” tunnistas Erika ja lisas, et kui tütar käinuks kooli lõpuni, olnuks lapsele kõik ülikoolid ilma eksamiteta avatud. Erika jääb oma tütre suhtes siiski positiivselt meelestatuks: “See, mda ma olen lapsele andnud, ei kao kuskile. Ei kao ka haridus.”

Erika nägi tütart mitu kuud tagasi ning tema sõnul hoiab Grand Uustalude perekond Sirlit emast eemale. Eks ma saan põhjustest aru ka, ei ole veel abiellutud,” tõdeb Erika ja usub, et perekond kardab, et Erika keelab noortel edaspidi kohtuda.

“Minul on olnud aega mõelda. See üksiolemise aeg, nüüd ma saan aru, on inimesele väga vajalik. Ma olen saanud tegeleda iseendaga,” tunnistas Erika, et tütrest eemalolekul on olnud üks positiivne külg — ta saab tegeleda enda hobidega.

Kuuldused, et tütar viiakse Taisse sünnitama, ajas Erika peaaegu raevu. “Mina olen kategooriliselt selle vastu, sest Sirlil on haigus. Tai on riik, kus ta ei ole olnud, hoopis teine kliima. See on minu jaoks emana täiesti välistatud,” ütles Erika ning on täielikult Sirli Tais sünnitamise vastu. Pigem tooks ta tütre siiski Hispaaniasse või Eestisse.