Uute omasaadetena alustavad näiteks TV3 eetris Krista Lensini ja Triin Randloo eestvedamisel "Stiilipäevik", Kanal 2s purustatakse rekordeid saates "Kaks kanget - Eesti rekordid" ning ETVs viib Urmas Vaino saates "Tööotsija" kokku tööpakkuja ja -otsija.

Uudistesaated kolivad tunni võrra hilisemaks

Juba esmaspäevast muutub Kanal 2 uudistemagasin "Reporter" taas "Suvereporteriks" ja saate algusaeg nihkub tund aega hilisemaks – kella 20.00 peale. Uus värvirõõmus eetrigraafika, haarav tunnusmuusika ja uued ilmalaulud ei ole kaugeltki ainukesed üllatused.

Alates tänasest saavad kõik perekonnad nädala jooksul registreeruda "Suvereporteri“ eriprojekti ning juba juuni keskel läheb tunnine uudistemagasin otse-eetrisse selle perekonna kodust, kelle "Suvereporteri“ toimetus ja televaatajad parimaks hääletavad. Registreeruda saad siin!

Ka TV3 "Seitsmesed uudised" kolivad tunni võrra hilisemale ajale - kella 20ks nagu eelmisel suvelgi.

Ainsana ei muuda eetriaega ETV "Aktuaalne kaamera", mis jõuab endiselt vaatajateni argiõhtuti kell 21.

Omasaateid pakuvad nii ETV, Kanal 2 kui ka TV3

Kevadhooajal tõi TV3 ekraanile palju uusi saateid ja sarju, mille hooaeg nüüd lõppema hakkab. Omatoodangust jätkavad harjumuspärases graafikus "Raport" ja "Kaua võib", neile lisandub täiesti uus suvesaade-muutumismäng "Stiilipäevik" ning vaatajate rõõmuks taas ka reisikiri "Puhka Eestis!" ja kohtingusaade "Õige valik".

ETV eetrisse jõuab suvekuudel mitmeid uusi saateid ja eriprojekte. 

Juuni keskpaiku alustab Urmas Vaino juhtimisel uus saade "Tööotsija", mis jätkub ka sügis-talvisel hooajal. Saadetes viiakse kokku tööotsija ja tööpakkuja. Mitmed inimesed leiavad sarja käigus endale uue töö, vaatajad aga saavad teada, kuidas olla tööotsingutel edukas.

20. mail algasid ETV-s Euroopa Parlamendi valimiste debatid, mis kulmineeruvad valimiste õhtuga 7. juunil. Eesti lipu 125. aastapäeva suurejoonelistest pidustustest Otepääl saab ETV vahendusel osa 5. juunil.
 
1. ja 2. mail toimunud Tartu Muusikapäevad võttis ETV täies hiilguses üles, parimaid palu sellest näeb läbi terve suve, igal nädalal alates 1. juunis.

Südasuvel on pea terve nädal Eesti Televisiooni kahel kanalil pühendatud XXV laulu- ja XVIII tantsupeole "ÜhesHingamine". Juuli toob ka sel suvel ekraanile Mark Soosaare korraldatud XXIII Pärnu rahvusvaheline filmifestivali filmid, teemaks "Minu keha".

"Erisaate" meeskond valmistab ette meelelahutuslikku ja harivat lühisarja "Sõbrasadam", kus tutvustatakse Eesti ja põhjanaabri Soome huvitavaid saari ja väikesadamaid. Saatejuhid on Anatoli Tafitšuk ja Urmas Vaino.
 
"Laulge kaasa" on Reet Linna juhtimisel ETV eetris juba kümnendat hooaega. Kontserdituur algab 29. mail Nõmmelt, algusega kell 18. Suvistest kordussaadetest jõuavad ETVsse "Tuulepealne maa", "11 000 aastat hiljem", "Tähelaev" ja "Laululahing".

Juuni teisel nädalal tuleb Kanal 2 eetrisse lõbus suvesaade "Kaks kanget - Eesti rekordid". Igas saates üritatakse purustada kahte Guinnessi ning hulgaliselt Eesti rekordeid. Üht rekordit üritavad purustada "inimesed tänavalt" ja teist kodumaised kuulsused. Saadet juhivad Kristjan Jõekalda ja Teet Margna.

"Võsareporteri" pööraseid lugusid ja eksperimente jagub veel juunikuusse, nagu ka "Saladuste" kordusi. Läbi suve jätkuvad "Krimi" ning "Suur lotokolmapäev".

Kordussaadetest näitab Kanal 2 suvel mitmeid eelmise hooaja hitte, näiteks  "Selgeltnägijate tuleproovi", "Kelgukoeri", "Üksikvanem otsib kaaslast" ja "Eestlast ja venelast".

Suvi ETV2s on täis nostalgiat. Ekraanil säravad parimad koomikud ja meelelahutajad ETV kullafondist - Sulev Nõmmik, Eino Baskin jpt. Kõlavad armastatud poplaulud Eesti estraadi varasalvest, muu hulgas jõuab etrisse Ivo Linna, Jaak Joala ja Tõnis Mägi suvetuur aastast 1996 "Las jääda kõik, mis hea!". Taas saab vaadata vanu häid saateid "Esto-TV", "Estraaditähestik", "M-klubi", "Vigla sou" ja "Klaver põõsas". Näha saab ka kultuslikku telelavastust "Kolm rubiini" ja komöödiasarja "Allo, allo".

Välismaistest sarjadest näeb nii tuttavaid tegelasi kui ka täiesti uusi

Välismaistest sarjadest jõuavad igal argipäeval kell 20.30 TV3 eetrisse krimisarjad, millest osa on vaatajaile juba tuttavad ("C.S.I.:Kriminalistid", "Kondid") ja teised täiesti uued ("Naiste mõrvaklubi" ja "Kaitseinglid").

Nädalavahetusel on peale uudiseid eetris kaks värsket saadet - laupäeviti tõsielusari "Täitsa tavaline mees" ja pühapäeviti lõbus võistlusmäng "Rajalt maha", mis mujal maailmas on praegu ülipopulaarne.

Alates 1. juunist on läbi suve ETVs esmaspäevaõhtuti eetris BBC 2007. aastal valminud kvaliteetsari "Armukesed" ("Mistresses"), mis räägib nelja 30ndates eluaastates briti naise elust ja suhetest.

3. juunist jõuab kolmapäeviti Kanal 2 ekraanile mitmete Emmydega pärjatud hittsari "Dexter".
Juuni teisest poolest jõuab ekraanile kogu maailma noori hullutav “90210”, mis on seksikas kaasaegne sari kunagise 90. telehiti “Beverly Hills 90210” stiilis. Tegu pole siiski vana seriaali jätkuga, vaid täiesti uue ja iseseisva projektiga. Küll aga teevad sarjas kaasa ka mitmed armastatud näitlejad originaalsarjast.

Juuni lõpus jõuab Kanal 2 ekraanile 2008. aastal kolme Emmyga tunnustatud fantaasiarohke komöödiasari "Pushing Daisies", uut hooaega alustab ka juba televaatajale tuttav ja armastatud sari "Räpane Mackey".

Välismaistest jooksvatest sarjadest jätkavad "Kodus ja võõrsil", mis nihkub suvel tunni võrra hilisemaks, kella seitsmeks, "Ameerika supermodell", "Kurjuse kannul", "Jälgi jätmata", "Kuritöö kodutänavas", "Tõelised kuriteod" ning lõunased seriaalid.

Kordusena näidatakse seriaale "Komissar Rex", "McLeodi tütred" ja "Inetu Betty". ETV näitab kordussarjana hankesari "Bleak House" Gillian Andersoniga peaosas.