Memorandumi allkirjastavad Eesti Filmi Instituudi juhataja Edith Sepp-Dallas ja Korea Filminõukogu juhataja Insoo Kim Tallinnas Nordic Hotel Forumis toimuva filmitööstuse tippsündmuse Industry@Tallinn raames.

“Eesti Filmi Instituudi jaoks on tegemist väga olulise koostöökokkuleppe sõlmimisega. Kuna Eestil on juba filmivaldkonnas eelnevalt väga head kontaktid Koreaga ja leping kehtestab suhted ka ametlikul tasandil, soodustab see uute projektide kaasamist lähitulevikus,” rääkis Sepp-Dallas.

“5. detsembril kohtub Brüsselis Euroopa Liidu ja Lõuna-Korea kultuurikoostöö töögrupp, et arutada Euroopa liikmesriikide kogemust ja praktikaid kultuurisuhtluses Koreaga. Selles valguses aitab Eesti-Korea vaheline memorandum kindlasti kaasa kogu Euroopa filmivaldkonna koostööle Koreaga,” lisas Sepp-Dallas.

Pimedate Ööde Filmifestivali raames esitleb Industry@Tallinn 26.-29. novembril 36 esinejat rohkem kui kümnest riigist. Ürituse käigus toimuvates paneeldiskussioonides ja töötubades käsitletakse Hollywoodi uusi trende, Kanada ja Lõuna-Korea kaastootmisvõimalusi, transmeedia kasumistrateegiaid ja suurte festivalide programmipoliitikat. Industry@Tallinn on muuhulgas kujunenud Aasia ja Euroopa filmitööstuse talviseks tippkohtumiseks.

Tänavusel PÖFFil näeb ka nelja Lõuna-Korea filmi, nende seas ühe riigi ülemaailmselt tuntuima filmilooja Kim Ki-Duki vastuolulist viimast linateost “Möbius” ja kõmu tekitanud Chung Ji-Youngi poliitdraamat "Riiklik julgeolek".

Industry@Tallinn saab teoks tänu Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse klastriprogrammile FilmEstonia, mille üheks liikmeks on ka PÖFF.