Tuntud rokkstaar, TP, sõidab laupäeva pärastlõunal Tallinnast Narva oma ema matusele. Kohtla-Järve lähistel ütleb tema auto üles. Sellest tulenevalt peab mees järgneva ööpäeva väikelinnas veetma. Staari plaadikompanii saadab Andres Kivi, ühe oma kontoritöötaja Kohtla-Järvele TP’d abistama. Kui Kivi saabub, on TP juba kadunud. Rokkstaar on omaalgatuslikul tuuril läbi väikese linna. Kivi asub staari otsima. Mõlemad tegelased avastavad öö jooksul provintsilinna kummalisi paiku ja elu täis alkoholi, narkootikume ja ekslemisi. Kivi jaoks võtab see reis dramaatilise pöörde.

Samal ajal, kui Kivi ja TP kulgevad läbi öö, läheb oma sõpradega välja ka kohalik 17-aastane Dana. Ta on teismeline tüdruk, tulvil unistusi ning imetlust TP vastu. Sellel ööl Dana ja TP teed ka kohtuvad. Ja tulemus on kõike muud kui ainult romantiline komöödia…

“Võõras” on film, mis ei portreteeri ainult popstaari, Tallinna “kontoritöötajat” ja Kohtla-Järve inimesi, vaid ka narkareid, kui ühe medali kahte poolt: ühisnimetajaks on tõik, et kõik üritavad põgeneda igavleva ühiskonna eest. Üks valib selleks kuulsuse, teine meelemürgid, kolmas midagi muud. TP sümboliseerib kauget uut maailma Tallinnas, ja silmitsi seistes Eesti provintsi reaalsusega, kaotab ta suunataju. Dana esindab neid inimesi, kes samastavad ennast süsteemi poolt loodud staaridega. Ta näeb neid kui muinasjutulisi tegelasi kaugel omaenese igavast elust. Andres Kivi esindab kõiki “normaalseid” inimesi. Inimesi, kes peavad varahommikul tõusma ja kes teevad oma tööd keerulisi metafüüsilisi küsimusi esitamata.

“Võõras” on üheaegselt nii film noir, draama, must komöödia kui ka provintsielu dokumentatsioon. Film toob esile absurdsuse, tunded, unistused ja karmi reaalsuse. See on üheaegselt nii filosoofiline mõtisklus meie ühiskonna põgenemisest kui ka karakteri uuring ning eksisteeriva tegelikkuse kirjeldus.

Kõik viited tegelikele kohtadele ja inimestele on väljamõeldis.

Režissöör: Dirk Hoyer
Operaatorid: Maksim Golomidov, Johannes Arro
Produtsent: Eero Talvistu
Osades: Tanel Padar, Karol Kuntsel, Maarja Mitt, Mari-Liis Lill

Vaata pilte filmist ja võtteplatsilt siit.

Vaata online-intervjuud Tanel Padariga Siit. Vaata treilerit: