Festival pakkus muuhulgas ka kaht Eestiga seotud esilinastust. Ainult Eesti rahastusega valminud Meelis Muhu ja Kristina Normani intrigeerivat dokki “PMR” näidati DocPointi raames maailmas esimest korda. Ben Riversi ja Ben Russelli esimest ühistööd “Loits pimeduse peletamiseks” näidati Eesti esilinastusena. Film on eelmisel aastal võitnud ka mitmeid prestiižseid auhindu.

Lisaks filmiprogrammile andsid Rivers ja Russell Balti Filmi-ja Meediakoolis ka oma meistriklassi, kus tuli kahetunnise loengu jooksul juttu nii nende endi filmidest kui dokumentalistikast üldse.
Nagu igal aastal, linastusid ka sel korral mitmed filmid täissaalidele. Menukamatest võiks siinkohal ära tuua Vitali Manski auhinnatud “Toru”, Linda Västriku kaunist animismist täidetud “Tantsivate hingede metsa” ja Mika Mattila Hiina nüüdiskunstist kõneleva teose “Kimäärid”. Kõigil kolmel seansil vastasid vaatajate küsimustele ka filmide autorid.

„Hea meel on, et DocPoint on leidnud kindla koha aasta kultuurikalendris ning võimaldab ühe nädalavahetusega rännata üle terve maakera, kogeda seinast seina tundmusi, seda teravast intellektuaalsest ärritusest sügava rahu ja igavuseni. Meil on 5 aastaga kogunenud oma kindel publik ning jõuame jätkuvalt ka uute kinohuvilisteni,“ kommenteeris üks DocPoint Tallinna korraldajatest Kaarel Kuurmaa.

Sel aastal linastus DocPoint Tallinna emafestivalil Helsingis ka neli Eesti dokumentaalfilmi. Kokku käis Helsingis ja Tallinnas 6 päevaga kinodes dokumentaalfilme vaatamas koguni 29 000 filmisõpra.
Festivalikülaliste positiivne tagasiside programmile ja õhkkonnale mõjub korraldajatele julgustavalt ning sellest tiivustatuna on asutud juba koostama järgmise aasta filmikava. DocPoint 2015 toimub tuleva aasta jaanuaris.