2011. aasta novembris juhtus Mooste lähedal liiklusõnnetus, milles hukkus 21-aastane Fredi. Politsei versiooni järgi põhjustas noormees avarii ise, kuid Fredi ema oli veendunud, et poeg oli hea autojuht ning lugu ei olnud tüüpiline traagiliselt lõppenud hooletus ning tegelik sündmuste käik oli keerulisem. Versiooni paistsid toetavat ka juhtunu jäljed sündmuskohal, kuid politsei oli endas kindel.

"Oli selge, et politsei asjaga ei tegele," rääkis Fredi ema Marju Publikule, miks selgeltnägijasaate poole pöördus. "Olin ka varem selgeltnägijatega rääkinud, kuid neilt sain vaid kilde," sõnas ta, et sensitiividesse uskus ta juba enne saadet ning on oma elus varemgi paranormaalsete nähtustega kokku puutunud.

Kui sisetunne ütles emale, et miski pole päris nii, nagu politsei väidab, siis kõigele lisaks tegi kogu loo müstiliseks asjaolu, et nende kodus seisis aastaid külmkapi peal üks vana foto kohast, kuhu Fredi hiljem oma noore elu jättis. Kui omaksed Fredi matuste aegu pere köögis kogunesid, kukkus pilt ilma mingit tõuget saamata külmkapi pealt maha. Midagi müstilist Marju pildile siiski ei omista ega mingeid erilisi tundeid tal sellega seoses ei ole ning varasemalt lihtsalt vana foto olnud pilt seisab siiani mälestuseks külmiku peal.

Juhtunut uurima tõtanud selgeltnägijad Ilona Kaldre ja Aljona Orlova kinnitasid Marju kahtlusi, öeldes, et Fredi tõesti olnud süüdi avarii põhjustamises. Selgeltnägijate versiooni kohaselt oli tegemist õnnetusega, mille põhjustas hoopis noormehele ette sõitnud auto, mis aga sündmuskohalt põgenes.

Fredi ema on pärast sensitiivide külaskäiku enda sõnul juhtunuga rahu teinud. "Nüüd olen hingerahu tagasi saanud. Fredi Suurbritannias elav õde ka. See vahepealne aeg oli põrgu. Ei saanud magada, kogu aeg oli mõttes. Mitte kellelegi ei sooviks sellist asja," rääkis Marju oma läbielamistest.

Küll aga on Marju kaotanud usu politseisse. "Usaldus on täiesti kadunud. See ebaprofessionaalsus, hoolimatus ja asjatundmatus...," ohkab ta.

Marju lisab, et soovib avaldada suurt tänu Ilonale ja Aljonale ning on kindel, et sensitiivid lahendasid selle loo.

Selgeltnägijasaadet vaatas Marju täna koos abikaasaga kahekesi kodus. Samal ajal tähistas nende tütar välismaal nende pisikese lapselapse sünnipäeva.