Sarja tegijad kujutasid ühes stseenis riskikäitumist – tegelane soovis tööl lõunapausil õlut juua, kuid tema poeg oli ohuteguritest teadlik ning keelas: nii tööõnnetused juhtuvadki. Sama kehtib ka teiste ohutegurite puhul – arvatakse, et mis see natuke müra, tolmu, töötamist ilma isikukaitsevahenditeta jne ikka teeb, kuid just sellise mõtlemise ja käitumise tagajärjel juhtuvadki tööõnnetused.

Kas tunned ära, mis seriaaliga tegu on? Kas oled ka ise mõne tööõnnetuse ära hoidnud või pakkunud oma töökohas välja mõne idee, kuidas töökeskkonda ohutumaks, mugavamaks või muul moel paremaks muuta?

Tööinspektsioon kuulutab konkursi „Parim praktika 2014“ võitjad ja eripreemia välja Tallinnas Rahvusraamatukogus toimuval Töötervishoiupäeval kell 15. Tööinspektsioon on kogunud parimaid praktikaid alates 2009. aastast ning selle aja jooksul on kogunenud andmebaasi üle 240 hea idee, mida saavad näitena kasutada ka teised oma töökeskkonna parandamisest huvitatud ettevõtted ja organisatsioonid. Teemad hõlmavad kogu töökeskkonda, näiteks tööstressiga toimetulekut, raskuste käsitsi teisaldamist, juhendamist ja väljaõpet, ergonoomiat jne.

Tänavusele konkursile esitasid erineva suuruse ja tegevusvaldkonnaga ettevõtted ja organisatsioonid kokku 20 töökeskkonna parima praktika näidet, mille seast valis Tööinspektsioon välja kolm enim silmapaistvat. Eripreemia otsustati anda ühele teleseriaalile tööõnnetuste problemaatika kajastamise eest.