Kuldgloobuse nimekiri on Oscarite omast kopsakam. Kui Ameerika Filmikunsti Akadeemia annab välja vaid ühe preemia parima filmi, näitleja ja näitlejanna kategoorias, siis Kuldset Gloobust antakse välja eraldi draama- ja komöödiakategoorias.

Kuldse Gloobuse saamine on veelgi raskem kui Oscari võitmine, sest seal on veelgi suurem roll poliitikal. Liidu liikmetel on sõbrad kõrgetel kohtadel ja nad kõik hääletavad südamega.

Warren Beatty on HFPA kauaaegne sõber ja tänavu mängib tema naine Annette Bening filmis "American Beauty". See andis sellele filmile eelise selliste filmide ees nagu "The End of the Affair, "The Hurricane", "The Insider" ja "The Talented Mr. Ripley".

Komöödiakategoorias on surve väiksem, aga HFPA armastab Jim Carreyt, seega oli selles kategoorias soosik "Man on the Moon".

Bening kandideeris ka parima draamanäitlejanna preemiale. Vähesed on näinud Sigourney Weaveri hiilgavat mängu filmis "A Map of the World" või Meryl Streepi esinemist linateoses "Music of the Heart". Võitjaks tunnistati aga ootamatult Hilary Swank filmi eest "Boys Don't Cry".

"American Beauty", milles peaosi mängivad Kevin Spacey ja Annette Bening, räägib abielupaarist, kes on lakanud teineteist armastamast ja kelle teismeline tütar vihkab nii isa kui ema. Linateos sai parima draamafilmi auhinna, sellele lisaks nimetati parimaks rezhissööriks filmi autor Sam Mendes ja Alan Ball tunnistati parimaks stsenaristiks.

Parima draamanäitleja Kuldgloobuse viib koju Denzel Washington peaosatäitjana poksijast Rubin "Hurricane" Carterist kõnelevas filmis "The Hurricane". Parima komöödiafilmi kategoorias osutus üllatusena võitjaks arvutianimatsioon "Toy Story 2", mis lõi favoriitideks peetud "Being John Malkovichi" ja "Man on the Mooni".

Parima komöödianäitleja Kuldgloobuse viis juba teist korda koju Jim Carrey legendaarse koomiku Andy Kaufman rolli eest filmis "Man on the Moon." Parimaks koomiliseks naisnäitlejaks tunnistati briti näitlejatar Janet McTeer rolli eest filmis "Tumbleweeds."

Parimate kõrvalosade eest said auhinnad Tom Cruise ("Magnolia") ja Angelina Jolie ("Girl, Interrupted").

Telekategoorias võitis kaheksa kuldgloobust New Jersey maffiaperest rääkiv draamasari "Sopranod".

Komöödiasarja Kuldgloobuse sai "Sex and the City".

Hispaanlase Pedro Almadovari "Kõik minu emast" pälvis parima välismaise filmi tiitli.

Järgnevalt on toodud Kuldgloobuste nimekiri.

- Draamafilm:
"American Beauty"

- Muusikal või komöödia:
"Toy Story 2"

- Rezissööritöö:
Sam Mendes, "American Beauty"

- Draamanäitlejanna:
Hilary Swank "Boys Don't Cry"

- Draamanäitleja:
Denzel Washington "The Hurricane"

- Komöödianäitlejanna:
Janet McTeer "Tumbleweeds"

- Komöödianäitleja:
Jim Carrey "Man on the Moon"

- Võõrkeelne film:
"All About My Mother" (Hispaania)

- Meeskõrvalosa draamakategoorias:
Tom Cruise "Magnolia"

- Naiskõrvalosa draamakategoorias:
Angelina Jolie "Girl Interrupted"

- Stsenaarium:
Alan Ball "American Beauty"

- Originaallaul:
"You'll be in My Heart" ("Tarzan") Muusika ja laulusõnad: Phil Collins

- Teleseriaal:
"The Sopranos", HBO

- Telekomöödia:
"Sex And The City", HBO

- Komöödianäitlejanna televisioonis:
Sarah Jessica Parker "Sex in the City"