"Ma ei ole näinud. Aga meie jurist on näinud. Ta ütles, et on ikka väga sarnane meie looga," rääkis 1984. aastal koos kolme kaaslasega Eestist Soome põgenenud Lepajõe, öeldes, et jõuab filmi enda vaatamiseni ilmselt siis, kui see teleekraanile jõuab.

"See oleks naljakas veel raha ka anda selle vaatamise eest," sõnas ta ja hoiatas filmi tootjat Kris Taskat: "Ega see asi pole lõppenud veel nende jaoks. See asi on veel tsiviilasjana üleval."

Lepajõe naeruvääristas intervjuus Anu Välbale filmitegijate väiteid, nagu ei jutustaks "Sangarid" tegelikult Lepajõe ja tema kamraadide põgenemise lugu.

"See on minu lugu! "Meie produtsendist kelm" läks selle meie looga raha järele, sai EFIst (Eesti Filmi Instituudist - toim.) raha kätte ja kui oli raha kätte saanud, ütles, et see on midagi muud. Aga ta sai ju raha selle peale! Oleks ju võinud enda juurde jääda. Siis ta tuli minu juurde, ütles, et võib ju mingi väikese osa mulle ka anda," kirjeldas Lepajõe enda nägemust.

Lepajõe väitis, et pole solvunud "Ma ei ole solvunud millegi peale. Kuidas sa saad ärimeeste peale solvuda? See ongi ju nende eluviis!"

Lõuna-Eestis maaelu nautiv, värskelt homme raamatupoodidesse jõudva raamatu "Põgenemine" esimese osa kirjutanud Lepajõe sõnul oli nende pagemise lugu filmi väärt, ent see võinuks sündida koostöös peategelastega.

"Seesama produtsent oleks võinud teha filmi koostöös. Võtta see aluseks, öelda, et see on tõsieluline. Aga algul öelda, et on tõsieluline, siis muuta ja öelda, et see on komöödia ja jant... Ta tegi selle veel kavalalt komöödiaks, sest komöödia, see ei saa ju olla tõsine."

Lepajõe sõnul sundis just filmi ilmumine teda kiirustama loo raamatukaante vahele panemisega.

Seikluskomöödiat "Sangarid" oli nädala alguse seisuga viie linastusnädala jooksul käinud kinodes vaatamas üle 75 000 inimese, mis tähendab selle aasta kassa- ja vaatajarekordit. Pärast viiendat nädalavahetust on "Sangarite" vaatajad piletikassasse jätnud 426 422 eurot. Nende numbritega paigutub film kõigi aegade Eesti linateoste edetabelis samuti neljandale kohale.

Jaga
Kommentaarid