"Edgar Allan Poe ebatavalised lood"

“Edgar Allan Poe ebatavaliste lugude” näol on tegemist täispika filmiga, mis raamistab erinevad Poe klassikaks kujunenud jutustused kirevaks õudusjuttude kollaažiks. Vaatajani tuuakse Poe teosed “Usheri maja hukk”, “Pealekaebajast süda”, “Mis juhtus Monsieur Valdemariga”, “Punase surma mask” ning “Kaev ja pendel”.

"Fantoompoiss"

Lugu jutustab New Yorgis elavast 11-aastasest poisist Leost, kes satub oma raske tõve tõttu haiglasse. Seal kohtab ta politseinik Alexit, kes parasjagu taastub ametipostil läbi elatud rünnakust. Rünnaku põhjustas deformeerunud näoga gängster, kes ähvardab arvutiviirusega terve linna infrastruktuuri hävitada. Oma ülemuse rangest keelust hoolimata on Alex otsustanud koos ajakirjanikust sõbranna Mariega kurjategija tabada. Neid aitab väike Leo, kes on avastanud endas haigusest tingitud võime fantoomina kehast lahkuda ja nähtamatult ringi liikuda. Järgneb põnev tagaajamine, mis paneb proovile nii Leo vapruse kui ka kõigi osapoolte nutikuse.

"Adama"

Tõsielul põhinev Simon Rouby “Adama” jutustab mitmekihilise loo omast ja võõrast, vennaarmastusest ja sõjast Aafrika väikekülast pärit poisi Adama silmade läbi. NB! Film kvalifitseerub tänu oma eelnevalt võidetud auhindade Oscarikandidaatide ridadesse.

"Võlumägi"

Žanreid ja tehnikaid segav Anca Damiani dokdraama “Võlumägi” näitab vaatajale vabamõtlejast poolaka Adam Jacek Winkleri võitlust Nõukogude režiimiga. Loo visuaalne mitmekesisus näitab ka ajastu sisulist vastandlikkust.

"Päev, kui ma nägin 10 000 elevanti"

Alex Guimerà ja Juan Pajaresi linateos on kui muinasjutt, mille tegevus toimub Aafrikas, Guineas ja kus segunevad tõelisus ja fiktsioon visuaalselt nauditavaks tervikuks.