Selleaastase festivali teemaks on "Robotid animes". Kõik festivalil pakutavad filmiprogrammid, näitused ja loengud on ühel või teisel viisil seotud robotitega.

Robotid on animes väga tugevalt kinnistunud teema. JAFF-il on ka varasemalt näidatud robotitega seostunud animefilme, sest neid ilmub pea igal aastal, kuid varem pole neile pühendatud tervet festivali. Neljaks põhiliseks filmist sellest valdkonnast on festivali jaoks valitud samanimelise kultusliku animeseriaali põhjal valminud animefilmide triloogia "Evangelion 1.0", "Evangelion 2.0", "Evangelion 3.0" ning mangal ja animeseriaalil põhinev animefilm "Patlabor".

Ühe programmis koostamiseks viidi läbi ka publikuhääletus, kus sai valida läbi aegade JAFF-il läbi käinud filmide vahel. Kõige enim hääli kogunud filmidest koostati programm "Top 7: JAFFi parimad filmid". Seitsme filmi hulka kuuluvad režissöör Mamoru Hosoda "Tüdruk, kes hüppas läbi aja" ja "Suvesõjad", Makoto Shinkai poeetilised meistriteosed "5 sentimeetrit sekundis" ja "Sõnade aed", animeklassiku Hayao Miyazaki "Printsess Mononoke" ning siitilmast juba lahkunud legendaarse Satoshi Koni "Ükskord Tokyos". Festivali korraldajate poolt lisati programmi ka Yasuhiro Yoshiura "Pahupidi Patema".

Erilise tähelepanu alla on pandud ka Jaapanis aastate jooksul valminud animede filmiadaptsioonid. Kõige tuntuimad nendest on samanimelisel populaarse manga ja animeseriaali põhjal valminud kaks täispikka mängufilmi "Titaanide Rünnak" ja "Titaanide Rünnak: Maailmalõpp".

Põhikavasse kuuluvad ajalooline draamafilm "Preili Hokusai", populaarse animeseriaali "Girls und Panzer" põhjal valminud "Girls und Panzer der Film", "Hana ja Alice'i mõrvajuhtum", neli Naruto mangal ja animeseriaalil põhinevat filmi ning "Girls und Panzer OVA" ja "Puella Magi Madoka Magica The Movie – Rebellion".

Festivali viimasel päeval, 17. aprillil, toimub Tallinnas Solarise keskuses AnimeMÖLL, mille raames saab külastada kirbuturgu, kus on võimalus müüa animekraami, mangat, kunsti ja ehteid. Toimub ka igaastane cosplay show, kus inimesed kehastuvad oma lemmiktegelasteks arvutimängudest, animedest ja koomiksitest. Külalisi on oodata Eestist, Lätist ja Leedust.

10. JAFF toimub 8.-17. aprillil Tallinnas Coca-Cola Plazas, kinos Artis, Apollo kinodes Solarises ja Mustamäel, Tartu Cinamonis, Genialistide klubis ning Pärnu Apollo kinos.