1. Kohtumine
Sofia ja printsi kohtumise lugu on värskendavalt tavaline. Viis aastat tagasi sattusid nad einestama samas restoranis ning sõbrad tegid neid omavahel tuttavaks. Kogu moos! Edasi läks kõik juba loomulikku rada pidi: noored hakkasid teineteisele hoobilt meeldima, siis armusid ning aasta hiljem panid juba leivad ühte kappi ning väisasid fotograafide rõõmuks uskumatult kauni paarina kõiksugu tähtsaid üritusi.

2. Pruudi kirev minevik
Enne kui Sofiat hakati nägema printsi käevangus, ei olnud ta sugugi mitte tundmatu nägu. Naisel on vägagi värvikas (loe: labasevõitu) minevik: nimelt tegutses ta erootikamodelinna ning osales Rootsi versioonis tõsielusaatest “Puhkus Mehhikos”. Olukorda tasakaalustab mõnevõrra asjaolu, et homsel pruudil on olemas kõrgharidus raamatupidamise alal, mille ta omandas New Yorgis, ning lisaks on ta käinud Aafrikas vabatahtlikutööd tegemas. Seegi hea!

3. Abieluettepanek
Prints Carl Philip olevat abieluettepaneku eel olnud nii närvis, et ärkas ööl enne valitud päeva mitu korda oma tulevase kihlatu kõrval üles. Ettepaneku tegi ta kallima üllatuseks kohe hommikul. Ametlik teade kihluse kohta tehti 27. juunil.

4. Kihlasõrmus
Erinevalt prints Williamist, kes pistis Kate’ile sõrme oma ema printsess Diana kihlasõrmuse, disainis Carl Philip armsama jaoks kihlasõrmuse ise.

5. Salajane poissmeestepidu
Prints Carl Philip jättis vallaliseeluga hüvasti aprillis, kui ta sõbrad teha “ära röövisid” ning Ateenasse pidutsema toimetasid.

6. Peen tüdrukutepidu
Sofia tähistas riigi parima “partii” tegemist peoga Stockholmi külje all asuva Mälareni järve äärses mõisas, kus lisaks ta õdedele ja paarile sõbrannale ka printsess Victoria osales.

7. Imeline pulm
Carl on Rootsi kuningliku pere liikmetest viimase viie aasta jooksul juba kolmas abielluja, seega on avalikkus kuninglike pulmadega juba mõnevõrra harjunud: kahe aasta eest sai abielunaine printsess Madeleinest ning kolm aastat enne seda sai tanu alla Carl Philipi õde, kroonprintsess Victoria. Arusaadavalt oli viimase pulm kõige pidulikum, kuid ka sel nädalavahetusel on nii mõndagi oodata.

Pulmapidustused algavad juba täna, uhke õhtusöögiga valitud külalistele, mida võõrustavad printsi vanemad kuningas Carl XVI Gustav ning kuninganna Silvia.

Laulatus toimub laupäeval kell 16.30 kohaliku aja järgi kuningalossi kabelis. Seejärel suundub noorpaar traditsioonilisele tervitusringsõidule läbi linna, teed ääristamas kaitsevägi. Siis naasevad vastabiellunud lossi tagasi, kus ootavad ees aupaugus ja pidu lossi valges saalis. Pulmas mängivad muusikat DJ Avicii ning Icona Pop.

8. Külalised
Euroopa siniverelised peavad harva pulmi vaid pereringis, seega on ka Rootsi juba kohale sõitnud kõiksugu aristokraate igast vana maailma otsast. Ühendatud Kuningriike esinavad prints Edward ja tema kaasa, Wessexi hertsoginna. Taanist aga tulevad printsess Mary ja prints Frederik, samuti kuninganna Margrethe. Oodatakse ka Hispaania kuningat Felipet ja kuninganna Letiziat ning Norra kroonprintsi Haakonit ja printsess Mette-Marit.

9. Pulmakingid
Pole just palju asju, millest prints ja tema tulevane kaasa puudust saavad tunda, seega oodatakse pulmakülalistelt hoopiski annetust printsi heategevusfondi.

10. Uus tiitel
Pärast pulmi saab Sofia Hellqvistist printsess ning Värmlandi hertsoginna.

Palju õnne noorpaarile ning jääme homset ootama!