24.04.2015 TÄNA JAZZKAAREL
Kell 17.15 Punane Maja Noortelava: Jana Kütt Group
Kell 18.00 Vaba Lava Liisi Koikson & the Holidays “Billie Holiday 100”
Kell 19.30 Punane Maja Carrot Lights
Kell 21.00 Vaba Lava ERGO Jazz Session vol 17: Hauschka (Saksamaa)
Kell 23.30 Vaba Lava Owen Pallett (Kanada) 

Billie Holiday, kodanikunimega Eleanora Fagan, sündis 7. aprillil 1915 Philadelphias, Pennsylvanias ja tema keeruline lapsepõlv möödus Baltimore’is. Üheksa-aastaselt saadeti ta probleemsete tüdrukute internaatkooli. Rasketel lapsepõlveaastatel leidis ta lohutust muusikast, kuulates ja kaasa lauldes Bessie Smithi ja Louis Armstrongi plaatidele. 1920. aastate lõpul suundus teismeline Eleanora koos emaga New Yorki ja hakkas Harlemis tööle prostituudina. Kolmekümnendatel laulis ta kohalikes klubides, nimetades end siis juba Billieks filmistaar Billie Dove’i järgi. Neljakümnendatel sai temast jazzi ja popmuusika staar, kes tegi koostööd Benny Goodmani, Teddy Wilsoni, Lester Youngi, Duke Ellingtoni, Louis Armstrongi jt tuntud jazzmuusikutega. Tema firmamärk oli tundeküllane melanhoolne hääl ja eriline fraseerimine. Koos Liisiga loovad laval ehedat hõrku jazziõhkkonda Jason Hunter trompetil, Holger Marjamaa klaveri, Heikko Remmel bassil ning Reigo Ahven trummidel. 

Punases Majas on võimalik kuulata Carrot Lights`i värvikat, improvisatsioonilist muusikat. Trio Carrot Lights sai alguse 2012. aasta suve lõpul Muusikaakadeemias. Pianist Joel-Rasmus Remmel ja trummar Kaspar Kalluste on mõlemad pälvinud Noore Jazzitalendi tiitli ning on tuntud, tunnustatud ja väga hõivatud noored professionaalid. Paula Mustikas ehk Laura Remmel on õppinud Eestis, Ameerikas, Saksamaal ja Hollandis. Jazzartistina on ta kontserte andnud koos Euroopa ühe võimsama vabaimprovisatsiooni trummari Han Bennikiga, Jaak Sooäärega ja ka üksinda. 

Kell 21.00 asub Vabal Laval prepareeritud klaverist helisid välja võluma räpparina alustanud Volker Bertelmann alias Hauschka. Mitmekülgsed kogemused nii elektrooniliste kui traditsiooniliste pillidega võimaldavad Hauschkal tunda klaverit läbinisti ning tulemuseks on täiesti värske lähenemine klaverile kui kontsertpillile. Alati ootamatuna jätkab Hauschka ühes asjas kindlalt – iga samm mille ta võtab, ei tundu ootamatum kui suund, kust ta muusikalisi rännakuid alustas. Märtsis ilmus Hauschkalt uus album „Abandoned City” ning Jazzkaare kontsert on osa tema Euroopa ja Ameerika tuurist.

Päevale paneb punkti Kanadast pärit Owen Pallett, geniaalne helilooja, viiuldaja, klahvpillimängija ja vokalist, kes on loonud keelipilli-, puhkpilli ja orkestriarranžeeringuid lugematule arvule bändidele, on kirjutanud muusikat mitmetele orkestritele, koosseisudele ja festivalidele ning ise ka solistina paljude orkestritega koostööd teinud ja kontserte andnud. Tallinnas astuvad lisaks temale üles Matt Smith – bassimängijana ja Rob Gordon trummidel. 

 
Jazzkaare Linnaruumi projekt Tallinnas:
10.45 Vahetunniüllatus koolis (North Sea Round Town: Stephanie Francke ja Paulo Bouwman)
12.00 lõunakontsert Reval Cafes Müürivahe tänaval (G.Otsa nimelise muusikakooli stuudiobänd)
12.00 lõunakontsert Dublineris (G.Otsa nimelise Muusikakooli bänd)
13.00 kohvik Caffeine (Sea Round Town: Stephanie Francke ja Paulo Bouwman)
13.30 Otsa-kooli park (G.Otsa nimelise muusikakooli muusikud)
14.30 Viru keskuse jazzmob (Linnaruumi noored muusikud)
15.00 Caffeine kohvik (H.Elleri nim.muusikakooli noored)
16.00 turistirong (Siim Aimla)
17.15 noortelava Punases Majas (Jana Kütt Group)

Jazzkaar üle Eesti:
Kell 18.00 Valga Muusikakool Duo Ingrid Lukas – Patrik Zosso
Laulja-laululooja Ingrid Lukas on sündinud Eestis 20.08.1984 ja hetkel elab ta Šveitsis. Ingrid loob muusikalisi mantraid, laule, meeleolusid, milles urbanistlikud biidid ühenduvad müstilise rahuliku kõlaga, regilaul sulandub kaasaegse lauluvormiga. Jazzkaarel tutvustab ta oma uut plaati „Demimonde“. Kontserdil saadab teda trummidel ja süntesaatoril Patrik Zosso.

Kell 19.00 Tartu Vanemuine Oleg Pissarenko band
Oleg Pissarenko ja tema bänd esitlevad 24. aprillil Vanemuise Kontserdimajas uut kauaoodatud plaati „Point“. Plaat on kolmest albumist koosnev tsükkel, mis pakub kuulajale omalaadset sisekaemuslikku ja endassehaaravat visiooni, kutsudes sügavuti tunnetama inimeseks olemist. Ansambli säravakõlaline, mõtestatud ja dünaamiline muusika mõjub kui kohtumine millegi suure ja tundmatuga, millel pole rusuv, vaid vabastav mõju. Uue helikandja muusika on 70-ndate instrumentaalroki, minimalistlike, post-punki ja meditatiivsete elementide sulam. Anti Kuus on öelnud : „Pissarenko paneb oma muusikas kokku Led Zeppelini, jazzi ja Arvo Pärdi.“ Ansambli koosseisu kuuluvad veel Raun Juurikas klahvpillidel, Mihkel Mälgand bassil, kontrabassil, Ahto Abner löökriistadel.