Gilbert juuniori 70-aastase isa surnukeha leiti oma magamistoast kuuliga peast. Hädaabiliinile tehtud paanilises kõnes sõnas mehe naine ja väidetava mõrvari ema: “Mu poeg lasi mu abikaasa maha!”

Nimelt olevat poeg saabunud koju, käskinud emal talle kööki võileiba valmistama minna ning vahepeal taskuraha vähendamise pärast isale otsa peale teinud. Politsei väidab. Kohtus kinnitas Gilbert juunior, et pole veritöös süüdi, ent politsei on juba veendumusel, et poeg püüdis isa mõrva enesetapuna näidata. Ka leiti ta korterist tulirelv, mis vastab mõrvarelvale.

Mees juba saanud külge sotsiopaadi maine ning meedias liiguvad jutud, kuidas ta arreteerimise peale külma närviga vastu läks ning politseinikele oma hea füüsilise vormi üle kiitles ning selgitas, kuidas edukalt kaalust alla võtta.

Mis on kogu loos aga huvitavat, on teatav deja vu tunne: vaadates Gilberti kohtupilte ja lugedes reportaaže, tuleb vägisi silme ette ei keegi muu kui Norra massimõrtsukas Anders Breivik. Tõsi küll, märkimisväärselt kaunim versioon temast - vähemalt sama kaunis, nagu Breiviku Facebooki-pildid, kus mees end täiuslikuks aaria rassi esindajaks oli töödelnud.

Kas Gilbert on Breiviku märg unenägu temast endast? Blond, ihaldusväärne, rikas ja mis kõige tähtsam - külmavereline!