Mõte sai teoks ning vaatamata sellele, et Vilja on periooditi Eestist ära, sai eelmise nädala lõpul valmis luksuslikult elegantne ballikleit.

Kuid viimaste päevade kurvad sündmused Haapsalus on paljusid pannud mõtlema, mida nad presidendiga kätlema minnes selga panevad. Nii pidi ka Vilja Savisaar-Toomast raske südamega võtma vastu otsuse mitte ilmuda vastuvõtule pilkupüüdvas disainerkleidis, vaid kandma tagasihoidlikumat must-valget ansamblit.

Mart Sander oli otsusest kuuldes nukker. „Ma saan Viljast muidugi aru – praegusel hetkel oleks ilmselt vale ilmuda kaamerate ette liiga ekstravagantses ja kallitest materjalidest tehtud kleidis. Loodan, et kunagi Vilja ikka ka saab selles särada. Viimases proovis ta nägi tõeliselt kaunis välja,“ kommenteerib ta.

Ka Vilja Savisaar-Toomast ise kinnitab, et kavatseb kleiti edaspidi seltskonnas kanda, kuid praegusel hetkel oleks liigne glamuur ja sära vale otsus. Kõik ballil osalejad teavad ju, et kaamerad on neile suunatud ning avalikkus hakkab igat nähtud tualetti arvustama.

Mart Sander ise ei usu, et ta edaspidi moekunstnike ridadesse trügib. „Lavale kostüüme luua on väga tore. Elu aga ei ole siiski alati lava. Ent kui keegi minu joonistatud kostüümidest või kujundusest mingit inspiratsiooni saab, olen kunstnikuna muidugi väga õnnelik!“