Toomile on veganlus tuttav teema, nimelt oli üks tema poegadest vegan. Nüüd aga joob poeg ka piima ja on seega taimetoiduline. Toom sõnas, et isegi poja kass oli mõnda aega taimse toidu peal, kuid loomaarst käskis selle ära lõpetada.

"Kass sõi vegantoitu, mis on väga kallis. Suurtes kottides seda müüakse aga lõpuks loomaarst ütles, et lõpetage see pull ära. Ja siis kass läks õnneks normaalsele toidule üle," sõnas Yana.

Yana Toomi ette pandi kolm taldrikut vegantoiduga. Toom asus neid ükshaaval proovima, esimesed kaks talle muljet ei avaldanud.

"Minu ees on asi nimega vegan-hakkliha. Hakkad vägisi mõtlema, et kellelgi ei tule pähe, et teha lihast naerise maketti ja sööta seda kellelegi naerisena ette. Miks seda tuleb ära maskeerida," oli eurosaadik segaduses.

"Tahaks viisakas olla, tulid särasilmsed inimesed uksest sisse, uhkusega tõid selle taldriku, mida ma praegu ütlen? Ma saan aru, sellega võib kõhu täis saada küll, aga mingit toidunaudingut siin küll ei ole, aga toitu peab ju nautima. See meenutab odavat hakkliha, kuhu segatakse sisse sojat ja kamarat. See ei ole see," ei olnud Toom kriitikaga kitsi.

Rebitud kaer muudab Toomi näo õige hapuks.

Toom meenutas, et elas kaks aastat 1990ndate alguses ühes kinnises Venemaa tuumateadlaste linnas, kus müüdi liha aastast 1956.

"See oli väga vana liha. Sellest kõlbas teha ainult kotlette. Seal oli olemas liha struktuur, aga maitse oli aastast 1956 kuidagi ära kadunud. See asi siin meenutab seda," sõnas eurosaadik.

Kõige vähem oli kriitikat Yanal vegan chilli con carne kohta. Toom tõdes, et tema meelt vegantoitude osas ei muuda ka Tallinna võimuliitu pääsenud roheliste erakond. "Ma lähen ära Brüsselisse," ütles Toom.

Samas rõõmustas Toom, et ta kutsuti saatesse rääkima millestki muust kui poliitikast. "Mul on poliitika rääkimisest kõrini. Kui venekeelses meedias räägin ma aeg-ajalt ka teisi asju, siis Eesti meedias oli pikki aastaid ainult poliitika," rääkis Yana.