Justin Trudeaul on hetkel käsil üleriigiline tuur, mille jooksul ta käis ka MacEvani Ülikoolis avalikku loengut andmas. Sellele järgnenud küsimuste-vastuste voorus sai sõna ka vastuolulise feministliku kiriku (World Mission Society Church of God) esindaja, kes tahtis küsida vabatahtliku töö kohta. Nimelt on Kanada seadusandluses piirangud religioossete organisatsioonide vabatahtlikule tööle ning neiu palus, et valitsusjuht leevendaks neid raskusi: “Me oleme Suurbritannias saanud auhinna kuningannalt. Üleüldse oleme me saanud palju auhindu, aga kanadas on vabatahtlik töö tehtud meie jaoks eriti keeruliseks. Me tulime siia, et paluda teil vaadata, ehk saaks neid reegleid õgvendada. Nimelt on emalik armastus see, mis muudab inimkonna tulevikku.”

Seepeale sekkus neiu juttu peaminister Trudeau, kes mainis, et peaks kasutama rohkem kaasavamat sõna peoplekind, mitte mankind, kuna nii kaasatakse kõiki. Nimelt kui eestikeelne vaste inimsugu on sooneutraalne, käibitakse inglise keeles sõna, mis hõlmab ideeliselt vaid mehi. Kuigi auditooriumis võeti selline käitumine vastu suisa aplausiga, leiavad Twitteri kriitikud, et mees läks poliitkorrektsusega liiga kaugele ning oli tegelikult neiu suhtes patroniseeriv.

Kanada on viimasel ajal üldse väga eesrindlik sooneutraalsuse osas. Nimelt muudetakse pärast 30 aastat kestnud võitlust ära hümni sõnad. Nimelt on laulusõnade teises reas mainitud Kanada poegi, nüüd muudeti see ühtseks meieks. Ühiskond on endiselt asja suhtes vastuolulisel seisukohal, mõne meelest on see liigne poliitkorrektsus, teiste meelest aga oluline samm võrdsuseni.