Videost saame teada, et mootorratastega on Andre Varik sõitnud kümmekond aastat, trikitanud nendest kuus.

Mootorratta trikisõit hõlmab endast liiklusesse mittesobivaid manöövreid ja muid ohtlikke olukordi, sealhulgas jalgadega sadulal seismine, sõit ühel rattal ja muid akrobaatilisi manöövreid.

2016. aastal üritas Varik ka ühisrahastusplatvormi Hooandja kaudu oma elustiilifilmile raha koguda, ent vajalikku summat ta kokku ei saanud.

21. aprilli öösel märkas politseipatrull Pirita tee suunas sõitvat mootorratast, mille kiiruseks mõõdeti 101km/h. Mootorratturile anti peatumismärguanne, mida juht eiras. Ta jätkas sõitu Pirita teel, keeras seejärel Kloostrimetsa ja Pärnamäe teel ning hiljem Narva maanteele. Mootorratta kiirus ulatus kohati ligi 200km/h.

Mootorratta teelt välja surumine ei olnud esimene proovitud variantidest, kuidas rattur peatuma sundida. Ligi 15 kilomeetri pikkuse teekonna vältel blokeeris politsei mitmel korral mootorratturi teekonda, kuid rattur jätkas sõitu teepervel, kõnniteel ning vastassuunavööndis. Põgenemisel ulatusid mootorratturi kiirused väga suurteks ja iga tehtud manööver tekitas ohtliku olukorra.