“Lugupeetud vaatajad! Tänase erisaate põhjus võib tunduda teile väga halva naljana, kui uudist poleks edastatud Soome Ylesradio uudistesaates, kus Soome Panga informatsiooni järgi /---/ on Soome Pank otsustanud sajamargased rahatähed käibelt välja vahetada! Ja põhjuseks on toodud ainult nii palju, et liiga palju marku on läinud käibele väljaspool Soome vabariiki, ligi 12 miljonit marka,” teatab Feliks Undusk täiesti tõsise häälega.

Kuna nii mõnelgi eestlastel oli rublade kõrval varutud ka markasid, siis paljud inimesed ei vaadanud saadet lõpunigi ning tõttasid markasid kesise kursiga rublade vastu vahetama. Vallandus üleriigiline paanika, mis tekitas segadust isegi Soomes.

Undusk oli toona tõsiste poliitikasaadete tegija, Harri Tiido välispoliitika kommentaator, Riho Remmel pangandustegelane.

“Selleks ajaks olid margaomanikud juba juukseid kitkudes tänavatele tormanud, et kempsupaberiks muutuvat valuutat kibekähku kas või tühise rubla vastu vahetada,” itsitab üks kolmest targast, Feliks Undusk.

Kuna nii mõnelgi eestlastel oli rublade kõrval varutud ka markasid, siis paljud inimesed ei vaadanud saadet lõpunigi ning tõttasid markasid kesise kursiga rublade vastu vahetama. Vallandus üleriigiline paanika, mis tekitas segadust isegi Soomes.

Vaata ka kokkuvõtvat saatelõiku fimminaljale järgnenud üleriigilisest paanikast!

Vaata fimminalja originaalsaatelõiku! :P Täna möödub 25 aastat „Ivar Vigla sou” kurikuulsast marganaljast, kus riigi ainus telekanal, Eesti Televisioon, teatas huumorisaates, et tulevast esmaspäevast kaovad käibelt Soome 100-margased rahatähed :DKuna nii mõnelgi eestlasel oli rublade kõrval varutud ka markasid, siis paljud inimesed ei vaadanud saadet lõpunigi ning tõttasid markasid kesise kursiga rublade vastu vahetama. Vallandus üleriigiline paanika, mis tekitas segadust isegi Soomes :)Undusk oli toona tõsiste poliitikasaadete tegija, Harri Tiido välispoliitika kommentaator, Riho Remmel pangandustegelane. Millised on Sinu mälestused seoses fimminaljaga? ;)Posted by Eesti Televisioon on Tue sday, 16 February 2016

Saatele järgnenud reaktsioone kokkuvõttev video:

Vaata ka kokkuvõtvat saatelõiku 25 aasta tagusele fimminaljale järgnenud üleriigilisest paanikast! :) Täna möödub 25 aastat „Ivar Vigla sou” kurikuulsast marganaljast, kus riigi ainus telekanal, Eesti Televisioon, teatas huumorisaates, et tulevast esmaspäevast kaovad käibelt Soome 100-margased rahatähed :DKuna nii mõnelgi eestlastel oli rublade kõrval varutud ka markasid, siis paljud inimesed ei vaadanud saadet lõpunigi ning tõttasid markasid kesise kursiga rublade vastu vahetama. Vallandus üleriigiline paanika, mis tekitas segadust isegi Soomes :)Posted by Eesti Televisioon on Tuesday, 16 February 2016