"Inimese tõelist suurust ei saa mõõta saavutatud ametipositsioonidega ega elu jooksul kogutud varandusega, vaid see, mida suudad anda oma rahvale ja ühiskonnale, on jääva väärtusega," sõnas Rõivas. "Eri, sina suutsid oma ülikiire elutempo ja lõputu entusiasmiga teha erakordselt palju. Küllap ei olnud see kerge, sest sa ei leppinud kunagi tavapärasusega!" jätkas peaminister.

"Suur panus Eri teel Eesti rahva südamesse oli tema emal, keda Eri austuse ja armastusega tihti meenutas ja usutavasti sai maestro just oma emalt erilise empaatiavõime ja sotsiaalsuse. Hea koolitus maailmakuulsate muusikainimeste juures aitasid avada vägagi tähtsaid uksi, aga kas pole mitte tähelepanuväärne, et ta jäi vaatamata suurtele ahvatlustele alati seotuks oma rahva ja koduteatri Estoniaga! Eri Klas aitas väikese rahva kultuuril maailma pääseda nii ise seda kaasa võttes kui teistele oma autoriteediga teed sillutades - ERSO Ameerikasse viimine on vaid üks näidetest ja ilmaasjata ei pärandanud Gustav Ernesaks oma dirgendikeppi talle."

"Kirg muusika vastu, kirg elu vastu on see, millega jäävad mitmed põlvkonnad tänulikke inimesi Eri Klasi igavesti mäletama - seda inspireerivat oskust üllatada nii muusikas kui ka elus. Eri oskas eluga leida harmooniat ja pakkuda rõõmu teda ümbritsenud inimestele ja tõelise maestrona oskas ta õigel hetkel olla andante ja siis jälle presto. Eesti rahvas ja inimesed terves maailmas jäävad igaveseks mäletama tema suurmehelikku energiat, elurõõmu ja loomingulisust, aplaus meie südames ei vaibu iial!" lausus Rõivas lõpetuseks.