Vaid inglise keelt kõnelev neiu leiti Rooma tänavatelt ning tuleb välja, et tegu on 21-aastase Rootsi tudengiga, kes kannatab Aspergeri sündroomi all. Neiu oli olnud lähedastele kättesaamatu juba pool aastat.

Müsteerium süvenes, kui aruka jutuga blond naisterahvas politseinikele oma nimeks Maria ütles ja sõnas, et ta on britt. Kadunud inimeste otsimisega tegelevad vabatahtlikud arvasid, et tegu võib olla ühega pikki aastaid maailmas kadunud lapsest — kasvõi Madeleine McCann, sest välimus paistis klappivat, laps kadus Portugalis 2007. aastal.

MailOnline kinnitab, et Itaaliast leitud neiu näol on tegemist Embla Jauhojärviga, kes kadus oma kodust Stockholmist käesoleva aasta maikuus. Tema isa Tahvo kontakteerus pärast fotode nägemist MailOnline’ga ning nüüdseks on ühendunud juba politseiga ja ootab Emblaga kohtumist.

Embla isa Tahvo ütles, et tema tütar on olnud teadmata kadunud juba pool aastat. “Ma teadsin, et ta läheb Itaaliasse keelt õppima,” sõnas isa, ent kaotas seejärel tütrega igasuguse kontakti. “Ma olen üritanud kuus kuud abi saada Rootsi politsei poolt, aga neist pole mingit kasu olnud,” torkas Jahvo teravalt ametivõimude poole.

“Ma lootsin, et ta on seal ja teeb seda, milleks sinna läks, ma tahan, et ta nüüd koju tuleks,” sõnas isa. Tahvo läks Embla emast lahku 13 aastat tagasi, ent tema Aspergeri sündroomiga tütar on tema juures elanud viimased kaheksa aastat.

Embla kasuisa Bror Thorén sõnas, et tema ja Embla pangatellerist ema soovivad samuti Itaaliasse sõita.

“Mida me loodame on see, et Itaalia politsei leiab ta üles ja viib ta kohe psühholoogi juurde. Seejärel saame ta loodetavasti Rootsi haiglasse viia,” lisas kasuisa.

Kui Embla Rooma tänavatelt uitamast leiti, olid tal mõned isiklikud asjad — isegi prillid olid juba kadunud. Tal polnud ühtki isikuttõendavat dokumenti ning teda kirjeldati inimeste poolt kui väga sõbralikku naisterahvast, kes keeldus näiteks annetajatelt raha vastu võtmast.