Show keskel kutsus Gaga oma sõbrad Jay ja Shauni lavale, kirjeldades Jay'd kui "oma perekonda ning uskumatut meest ja sõpra". Ta lükkas poisid rambivalgusse ja lasi oma sõbral elukaaslase ees põlvili laskuda ja abieluettepaneku teha. Seejärel paarike suudles, rahvas hullus ja Gaga hüppas juubeldades üles-alla, esitades nende kihlumise auks akustiliselt loo "Born This Way".

"See on nii veider, et mu plaadifirma on juba väga ammu öelnud, et mu show on liiga gay, ma ise olen liiga gay või see ja teine asi on liiga gay," jutustas ta laulmise vahepeal. "Ma ütlesin neile, et noh, siis on ju väga vahva, et maailmas on igalpool väga palju gay'sid!"

Gaga lisas oma monoloogis ka seda, et kõik inimesed peaks omama õigust unistustele ja päris oma lugudele ning igaüks väärib armastust ja võimalust väljendada oma armastust teistega võrdselt. "Ma olen päris kindel, et ma ei pea siin seda väga rõhutama, kuna Manchester on vist üsna vabalt mõtlev linn, aga igaks juhuks...kui publikus on praegu keegi, kellele see vestlus ei meeldi, võib fucking ära minna! Tead, sa oled valel pool ajalugu ja kõik teised on õigel pool!" teatas ta.

Vaata videot!