"Siia lennatakse kohale, et lasta maha paarikümne meetri kauguselt aias kinni olev lõvi 20 — 30 000 USD eest ning surnud loom võetakse trofeena eralennukiga koju kaasa. Tihtipeale on kinnihoitavad loomad kohutavas seisus — nälginud, vigastatud, pimedad või tõsiste haiguste küüsis," ütleb Katrin. Suurte Kasside Hoiuala, mida Katrin külastas, ravib loomad terveks ja hoolitseb nende eest. Igal loomal on suur aedikuga eraldatud maa-ala, kus nad saavad üksteisega mängida või omaette olla. Hästi saavad oma vahel läbi tiigrid ja ilvesed, lõvid on aga kõik ühekaupa.

Hoiala rajas norrakas Cathrine, hüüdnimega Cat. Ta algatas vabatahtlike programmi, milles saab igaüks osaleda, kes tahab hoiuala tiigrite, ilveste, lõvide ja pantri eest hoolitseda. Töö on raske, kuid pakub kõigile osapooltele palju rõõmu. Näiteks ehitati lõvidele lahe puitpalkidest liikumisrada, mida mööda nad ronida armastavad.

Ühel mustal pantril aga tuli saagida aias oleva puu latv paar meetrit lühemaks, kuna ta ronis kassi kombel paarikümnemeetrise puu tippu ja siis nagu mõnedel kiisudel ikka juhtub — ei saanud enam alla! "Proovis nii ja proovis naa, siis aga kukkus okste ragisedes kõrgelt alla, ennast veriseks! Päeval, kui ma hoiala külastasin, ronis sama must panter (kes on muide tegelikult täpiline leopard, kui lähemalt vaadata, neid lihtsalt nimetatakse mustadeks pantriteks) uuesti puu latva ja pidi taaskord äärepealt alla kukkuma! Kogu rahvahulk ahhetas hirmunult! Õnneks suutis ta kuidagi oma platoole kõrge puu ladvast väikese valearvestusega hüpata. Tagajalad libisesid üle ääre, kuid sai esikäppade küüntega platoost kinni hoides ennast üles tõmmata," lausub Siska.

Ekskursiooni käigus tuli välja, et lõvi, kes möirgab kõige kauem, on loomade kuningas ning tiigrid armastavad kassi kombel kulli mängida. Vaata järgi Katrini vahvast videost!